Τρίτη 20 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΕ»
Γύρισαν στη δουλειά με ψηλά το κεφάλι

Στη δουλειά γύρισαν χτες οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Κώστας Γεωργίου ΑΕ», με το κεφάλι ψηλά και μετρώντας ήδη τα πρώτα αποτελέσματα του πολυήμερου αγώνα που έδωσαν. Οι εργαζόμενοι, μετανάστες στην πλειοψηφία τους από το Πακιστάν, ανέστειλαν χτες τις κινητοποιήσεις που είχαν ξεκινήσει στις 31 Μάη, με απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης, έξω από το εργοστάσιο.

Η μεγαλύτερη παρακαταθήκη του αγώνα είναι η οργάνωση των εργαζομένων, που πλέον είναι μέλη του κλαδικού τους σωματείου, της Πανελλαδικής Ενωσης Ελαιουργοσαπωνοποιών και Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Αττικής. Εχουν δημιουργήσει τη Σωματειακή τους Επιτροπή, για να μη βρίσκεται κανένας μόνος απέναντι στην εργοδοσία.

Μια σειρά από τα αιτήματα της κινητοποίησης, που αφορούσαν ζητήματα υγείας και ασφάλειας στο χώρο δουλειάς, έχουν αρχίσει να γίνονται πράξη. Ενδεικτικό για τον αντίκτυπο που είχε η οργάνωση και ο αγώνας των εργαζομένων, είναι το γεγονός ότι στο εργοστάσιο φτιάχτηκαν τουαλέτες, ενώ δεν υπήρχε παρά μόνο ένα παράπηγμα! Επιπλέον δημιουργήθηκε χώρος τραπεζαρίας προκειμένου οι εργαζόμενοι να μην είναι αναγκασμένοι να κάνουν διάλειμμα και να τρώνε δίπλα στις μηχανές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ