Παρασκευή 23 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Δραστηριότητες μπροστά στο 26ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις των Οργανώσεων της ΚΝΕ στο πλαίσιο της προετοιμασίας και της προπαγάνδισης του 26ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ, που θα γίνει στις 8 και 9 Ιούλη στα Γιάννενα, με σύνθημα «Από την ΟΚΝΕ στην ΚΝΕ, πρωτοπόρα νεολαία του ΚΚΕ στην πάλη ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης, των πολέμων και της φτώχειας». Στις εκδηλώσεις, οι Οργανώσεις της ΚΝΕ διακινούν επίσης το βιβλίο της Αύρας Παρτσαλίδου «Αναμνήσεις από τη ζωή της ΟΚΝΕ», που επανεκδόθηκε από τη «Σύγχρονη Εποχή» με πρωτοβουλία του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ.

  • Οι Μαθητικές Οργανώσεις Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ διοργανώνουν ιστορικό περίπατο στο Γεντί Κουλέ, σήμερα Παρασκευή, στις 10.30 π.μ., με σύνθημα: «Δημοκρατία και ελευθερία για ποιον; Μάθε την αλήθεια! Πάλεψε γι' αυτήν!». Θα γίνει ξενάγηση στο χώρο των φυλακών, συζήτηση και πολύμορφα παιχνίδια γρίφων.
  • Οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στο Αιγαίο κάνουν εκδηλώσεις παρουσίασης του ενθέτου του «Οδηγητή», με τίτλο: «OKNE, μαχητικό σχολείο διαπαιδαγώγησης νέων Κομμουνιστών». Αναλυτικά, παρουσιάσεις γίνονται:

Στη Σάμο, σήμερα Παρασκευή, στις 8 μ.μ., στο αίθριο της γραμματείας Μαθηματικού του Πανεπιστημίου Σάμου, από τον Θοδωρή Κωτσαντή, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Στη Μυτιλήνη, αύριο Σάββατο, στις 7.30 μ.μ., στο αίθριο των φοιτητικών Εστιών του Πανεπιστημίου Μυτιλήνης, από τον Κώστα Ρήγα, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Στη Χίο, την Κυριακή 25 Ιούνη, στις 7.30 μ.μ., στο αίθριο της Βιβλιοθήκης Κοραή, από τον Θάνο Μπίμπα, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

  • Tην Τρίτη, 27 Ιούνη, ο Πολυχώρος της ΚΝΕ «Μικρόβιο - Γιώργος Βουβαλέας» διοργανώνει εκδρομή στη Μεθώνη, με στάση στο Κάστρο της Πύλου, όπου τη δεκαετία του '30 λειτουργούσαν φυλακές, στις οποίες εκτοπίστηκαν δεκάδες μέλη και στελέχη του ΚΚΕ και της ΟΚΝΕ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ