Τρίτη 27 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
43ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Ξεκίνησε το ταξίδι του από τις γειτονιές του Πειραιά

Το μεγαλύτερο νεολαιίστικο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός του καλοκαιριού, το Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», «σάλπαρε» από τον Πειραιά για το ταξίδι του σε όλη τη χώρα, με μία μεγάλη εκδήλωση στην κατάμεστη από κόσμο πλατεία Κύπρου στο Κερατσίνι.

Σηματοδοτώντας την έναρξη των εκδηλώσεων του 43ου Φεστιβάλ, εξέπεμψε δυνατά το σύνθημα «100 χρόνια απ' τον Οχτώβρη που συγκλόνισε τον κόσμο - "Το μέλλον δε θα 'ρθει από μονάχο του... αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς" (Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι)». Στο περιεχόμενο του φεστιβάλ, στο πώς δένεται με την πραγματικότητα που ζει σήμερα ο λαός και η νεολαία, στο μήνυμα που στέλνει ο Οχτώβρης, πως «ο κόσμος μπορεί ν' αλλάξει και θ' αλλάξει», αναφέρθηκε στην ομιλία του ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος. (Εκτενή αποσπάσματα από την ομιλία θα δημοσιεύσουμε αύριο στο 4σέλιδο «Νεολαία»).

Σε ό,τι αφορά το καλλιτεχνικό κομμάτι της εκδήλωσης, περιλάμβανε συναυλία χιπ χοπ, μουσικό - αφηγηματικό αφιέρωμα στα 100 χρόνια της Οχτωβριανής Επανάστασης, συναυλία με τους Θάνο Μικρούτσικο, Κώστα Θωμαΐδη και Μαριάννα Πολυχρονίδη και μεγάλο λαϊκό γλέντι. Παράλληλα, το χώρο πλαισίωναν εκθέσεις με ταμπλό, ενώ τη δική τους γωνιά με ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, που συνδύαζαν γνώση, έκφραση και διασκέδαση, είχαν οι μικρότερες ηλικίες, με ζωγραφική, διαδραστικά παιχνίδια κ.λπ.

Η εκδήλωση αγκαλιάστηκε πλατιά από νέους και ανθρώπους όλων των ηλικιών. Παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Λουίζα Ράζου και Θοδωρής Χιώνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ