Τετάρτη 28 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΡΑΣ
Παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους

Ξεκίνησε χτες και συνεχίζεται μέχρι αύριο, στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, στις 9 μ.μ., το τριήμερο κουκλοθεάτρου, που εντάσσεται στην ενότητα «Τα παιδία παίζει», στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2017. Τίτλος των τριήμερων εκδηλώσεων «Ονείρου... δράσεις» και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Κούκλες, γέλιο, φαντασία, δημιουργία και θέατρο θα ταξιδέψουν μικρούς και μεγάλους σε κόσμους παραμυθένιους.

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η παράσταση κουκλοθέατρου «Ονειροκουκλεύειν πλαγίως». Την Πέμπτη θα γίνει η παρουσίαση της ίδιας παράστασης, θα ακολουθήσει το παιδικό εργαστήρι κούκλας και στη συνέχεια θα δοθεί θεατρική παράσταση «Από παιδιά για παιδιά». Οι παραστάσεις και το εργαστήρι φέρουν την υπογραφή του Γεράσιμου Μουρελάτου.

Την Κυριακή 2 Ιούλη, στις 9.30 μ.μ., στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας, θα παρουσιαστεί μία από τις ωραιότερες δημιουργίες του Ευριπίδη, η τραγωδία «Ιφιγένεια εν Αυλίδι», σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια. Συνοδοιπόροι σε αυτό το ταξίδι η - ειδικά γραμμένη για την παράσταση - πρωτότυπη μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη, η καινούρια μετάφραση του ποιητή Γιώργου Μπλάνα. Υιοθετώντας το πρότυπο των τριών υποκριτών, ο Αιμίλιος Χειλάκης γίνεται Αγαμέμνονας και Αχιλλέας, η Αθηνά Μαξίμου γίνεται Κλυταιμνήστρα και Μενέλαος και η Λένα Παπαληγούρα Ιφιγένεια και Πρεσβύτης. Μαζί τους ένας 9μελής γυναικείος χορός που με ζωντανή μουσική μάς αφηγούνται την τραγική ιστορία της Ιφιγένειας και κυρίως τις συνθήκες που οδήγησαν στη θυσία της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ