Κυριακή 9 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΛΑΜΠΟΓΙΑΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΛΑΜΠΟΓΙΑΣ
ΦΩΤΟ 4

Στη μνήμη των συντρόφων ΚΑΛΑΜΠΟΓΙΑ ΑΝΤΩΝΗ, ΤΣΟΛΑΚΗ ΚΩΣΤΑ, ΤΣΑΜΠΗ ΣΤΡΑΤΗ, ΚΩΣΤΑ ΧΡΗΣΤΟΥ, οι Μ. Μ. - Φ. Λ. προσφέρουν στο ΚΚΕ 500 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Προχτές, 7 Ιούλη έκλεισε ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από κοντά μας η αγαπημένη μου σύζυγος, συντρόφισσα ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΥΜΠΑΡΟΥ - ΦΟΥΣΕΚΗ, μέλος του Γραφείου της ΚΟΒ Τυρνάβου, πιστή στα ιδανικά του ΚΚΕ.

Πάλεψε με αυτοθυσία μέσα από τις γραμμές του ως το τέλος της σύντομης ζωής της, αποτελούσε παράδειγμα αγωνιστικότητας και σεμνότητας για τους νεότερους συντρόφους.

Υπερασπίστηκε με σθένος τα επαναστατικά χαρακτηριστικά του Κόμματος στη δύσκολη εσωκομματική κρίση του '89 - '91.

Συντρόφισσα ΚΑΤΕΡΙΝΑ δυσαναπλήρωτο το κενό που μας άφησες, σου δίνουμε υπόσχεση να συνεχίσουμε αταλάντευτα τον αγώνα να γίνουν πραγματικότητα όσα ονειρεύτηκες.

Στη μνήμη σου προσφέρω στο Κόμμα μας 50 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Τυρνάβου.

Φουσέκης Παναγιώτης

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΑΖΗ, που «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή σε ηλικία 22 χρόνων πριν από τρεις μήνες, η οικογένεια και συγγενείς προσφέρουν στο ΚΚΕ 400 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Αγίου Κωνσταντίνου - Σουφλαρίων της ΤΟ Λάρισας και της ΤΟ Λάρισας της ΚΝΕ.

***

ΦΩΤΟ

Πέρασε ένας χρόνος από το θάνατο της ΣΤΕΛΛΑΣ ΤΑΣΙΟΥ. Από τα 16 χρόνια της μπήκε στον αγώνα με το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ στην περιοχή της Λάρισας και του Τυρνάβου.

Στη μνήμη της, αντί μνημόσυνου, ο γιος της Τάκης Τάσιος προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της Κομματική Οργάνωσης του 4ου Διαμερίσματος Λάρισας του Κόμματος.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αγαπημένης και αξέχαστης κόρης μου ΦΛΩΡΑΣ ΤΡΑΧΑΝΑΤΖΗ - ΛΙΔΩΡΙΚΗ, που στις 10 Ιούλη συμπληρώνονται 7 χρόνια που μου λείπει, προσφέρω 100 ευρώ μέσω ΚΟ Ευδήλου Ικαρίας.

ΤΣΟΛΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΤΣΟΛΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
Η μάνα της Δέσποινα

***

Στις 25/7/17 «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφός μας ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΥΜΑΡΗΣ. Στην άσβεστη μνήμη του, σύντροφοι και φίλοι του προσφέρουν στο ΚΚΕ 200 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Καραβοστάμου Ικαρίας.

***

ΦΩΤΟ

Πέρασε ένας χρόνος από τον ξαφνικό θάνατο του αγαπημένου μας ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΑΜΟΥΛΟΥ. Το μνημόσυνο θα γίνει στη Δάφνη Ικαρίας, σήμερα Κυριακή 9 Ιούλη.

Στη μνήμη του η σύζυγος, τα παιδιά και εγγόνια του προσφέρουν 200 ευρώ στην ΚΟΒ Ευδήλου Ικαρίας του ΚΚΕ, το κόμμα που υπηρέτησε όλα τα χρόνια της ζωής του με πίστη και αφοσίωση.

***

ΦΩΤΟ 2

Αντί μνημόσυνου στη μνήμη των αγαπημένων μας γονιών ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ Ξενοφώντος ΚΟΧΥΛΑ και ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ Ευαγγέλου ΚΟΧΥΛΑ, προσφέρουμε στον «Ριζοσπάστη» 100 ευρώ.

Σοφία Βατούγιου Κόχυλα

Σταμάτης και Ανθούλα Κόχυλα

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και παππού ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΒΑΤΟΥΓΙΟΥ, προσφέρουμε 100 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

Η σύζυγος Σοφία, τα παιδιά Αγγελική, Αλέξανδρος, Σοφία, Γιώργος, τα εγγόνια Νικόλας, Αποστόλης

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μας αδελφού και θείου ΞΕΝΟΦΩΝΤΑ ΚΟΧΥΛΑ του Ευαγγέλου, προσφέρουμε στον «Ριζοσπάστη» 100 ευρώ.

Σοφία, Σταμάτης, Ανθούλα Κόχυλα

ΣΤΡΑΤΗΣ ΤΣΑΜΠΗΣ
ΣΤΡΑΤΗΣ ΤΣΑΜΠΗΣ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αλησμόνητου, αναντικατάστατου, πολυαγαπημένου μου συντρόφου και αγωνιστή ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΤΟΥΠΗ που «έφυγε» αιφνίδια πριν από τέσσερα χρόνια, στις 6 Ιούλη του 2013, προσφέρω το ποσό των 100 ευρώ για ενίσχυση του ΚΚΕ, στην ΚΟΒ των εμπόρων Αθήνας όπου ανήκε.

Θα είσαι πάντα στην καρδιά και το μυαλό μου.

Η σύντροφός σου, Ανθούλα

***

ΦΩΤΟ

Η ΟΛΓΑ ΚΑΖΑΝΤΖΑ γεννήθηκε το 1928, στο χωριό Γοργογύρι Τρικάλων από αγροτική οικογένεια.

Με την εισβολή των Γερμανών στην Ελλάδα, μόλις 13 ετών, βγαίνει στο βουνό. Το 1943 εντάσσεται στη θρυλική ΕΠΟΝ. Ο λόχος της τη βγάζει πρώτη για την προσφορά και τη δράση της. Τη φωτογραφίζουν με το όπλο στο χέρι και τη βγάζουν στην εφημερίδα, «η μικρή Ολγα από το Γοργογύρι».

Ο λόχος της τη στέλνει στη στρατιωτική σχολή του ΕΛΑΣ, από όπου και πήρε και το βαθμό της καπετάνισσας. Το 1945 και ενώ οι κατακτητές έχουν φύγει από την Ελλάδα, συνεχίζει να πολεμά τους ντόπιους φασίστες. Καταδιωκόμενη παίρνει ξανά τα βουνά το 1946 και εντάσσεται στις γραμμές του ηρωικού ΔΣΕ.

Ηταν υπεύθυνη στον 6ο λόχο της ΕΠΟΝ. Εδωσε πολλές μάχες στα βουνά της Θεσσαλίας μέχρι το 1948 όπου και πιάστηκε η ομάδα της. Μένει μόνη της στο δάσος χωρίς φαγητό. Περπατά τη νύχτα και τη μέρα κρύβεται. Επειτα από είκοσι ημέρες συλλαμβάνεται. Περνάει στρατοδικείο και καταδικάζεται σε ισόβια.

Μετά από 12 χρόνια, το 1960, αποφυλακίζεται, έχοντας κρατήσει ψηλά τη σημαία του Κόμματος σε όλη τη διάρκεια της φυλάκισής της, χωρίς να προδώσει τις αξίες και τα ιδανικά για τα οποία αγωνίστηκε.

Βγαίνοντας από τη φυλακή εργάζεται σε σπίτια πλούσιων οικογενειών ως υπηρέτρια. Συνεχίζοντας την κομματική της δράση γνωρίζει τον σύντροφό της στη ζωή Δημήτρη Καζάντζα, με τον οποίο παντρεύεται το 1962 και αποκτά τρία παιδιά. Τα γαλουχούν με τα κομμουνιστικά ιδεώδη.

ΑΝΝΑ ΧΑΤΖΗ
ΑΝΝΑ ΧΑΤΖΗ
Την περίοδο της δικτατορίας, την καλούν στην ασφάλεια. Πηγαίνει με τα τρία της παιδιά και αναγκάζονται να την αφήσουν. Συνέχισε τη δράση της, όσο της επέτρεπαν τα σακατεμένα από τα βασανιστήρια πόδια της. Προσέφερε στο Κόμμα όλες τις δυνάμεις της μέχρι τα γεράματά της.

Η απώλεια του συντρόφου της Δημήτρη, ο πρόωρος χαμός της κόρης της Γεωργίας, αλλά και οι κακουχίες και τα βασανιστήρια κλόνισαν σοβαρά την υγεία της.

Πάντα σεμνή, ποτέ δεν κόμπαζε για την προσφορά της. Για το μόνο που περηφανευόταν μέχρι πρόσφατα, που «έφυγε» απ' τη ζωή, ήταν το Κόμμα μας, το ΚΚΕ. Σήκωνε ψηλά την γροθιά και έλεγε με καμάρι «Είμαι Κομμουνίστρια, αντάρτισσα του ΕΛΑΣ και του Δημοκρατικού Στρατού».

Πιστή στο Κόμμα της μέχρι το τέλος, θα αποτελεί πάντοτε παράδειγμα κομμουνίστριας.

Στη μνήμη της, που παραμένει ζωντανή και θα μας συντροφεύει στους αγώνες για τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό, οι σύντροφοί της από την ΚΟΒ Ανω Ιλίου προσφέρουν στο τιμημένο ΚΚΕ, το ποσό των 245 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Πριν από λίγες μέρες, «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφος ΛΑΜΠΡΟΣ ΖΗΣΙΜΟΣ. Θα τον θυμάμαι για πάντα για το ήθος και τη λεβεντιά του. Ημασταν στο Συνδικάτο Οικοδόμων μαζί.

Προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, με σεβασμό στη μνήμη του

Κίτσιος Τάσος ΚΟΒ Α. Ιλίου

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΑΡΥΦΑΛΛΑΚΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΑΡΥΦΑΛΛΑΚΗΣ
Κίτσιος Ευάγγελος

***

ΦΩΤΟ

Ο Θανάσης Πολυζώνης και η Μαρία Ταουσιάνη - Πολυζώνη, προσφέρουν στη μνήμη της αγαπημένης τους μητέρας ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΠΟΛΥΖΩΝΗ, 100 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Θέρμης.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΛΥΜΠΕΡΙΔΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ, σύντροφοι από την Κεντρική Μακεδονία προσφέρουν στο Κόμμα 210 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Σαράντα μέρες μετά το θάνατο της μητέρας μου ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ ΔΕΛΙΟΤΖΑΚΗ, προσφέρω στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Θερμαϊκού 50 ευρώ.

Ζ. Δ.

***

ΦΩΤΟ

Δύο μήνες πριν - στις 12 Απρίλη - «έφυγε» για πάντα από κοντά μας η αγαπημένη συντρόφισσα και φίλη ΒΟΥΛΑ ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ. Η συντρόφισσα Βούλα και ως στέλεχος του Κόμματος στο νομό Πέλλας και ως μαχόμενη εργαζόμενη στον ΟΤΕ έδωσε το δικό της αγωνιστικό «παρών» με τις ταξικές δυνάμεις. Αφήνει έντονα τα αγωνιστικά της ίχνη, το ήθος, τη συντροφικότητα, την ανθρωπιά που τη διέκρινε. Στην τιτάνια μάχη διάσωσης του Αρχείου του ΚΚΕ ήταν επίσης παρούσα συμμετέχοντας στις αποστολές που έρχονταν από τη Βόρεια Ελλάδα.

Στη μνήμη της προσφέρω - μέσω ΚΟΒ ΟΤΕ - συμβολικά το ποσό των 30 ευρώ. Θα τη θυμόμαστε πάντα με αγάπη.

Ανδριανός Μπούκουρης

***

Στη μνήμη του ανεψιού μας ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΗΤΤΑ του Ιωάννη, από τις Γούλες Σερβίων Κοζάνης, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 50 ευρώ.

Γιαγκούλη - Καλτερεμίδη Ευαγγελία

Καλτερεμίδης Σωτήρης

***

ΦΩΤΟ 3

Στις 26 Δεκέμβρη 2016 «έφυγε» από τη ζωή ο αδελφός μας ΑΓΓΕΛΟΣ ΧΑΤΖΗΣ. Γεννήθηκε το 1933 στο Αχλαδοχώρι του Νομού Σερρών, από φτωχή αγροτική οικογένεια. Ηταν μαχητής του ΔΣΕ. Με την υποχώρηση του ΔΣΕ οι ΛΟΚατζήδες τον συλλαμβάνουν τραυματία. Πέρασε από στρατοδικείο και δικάστηκε σε 20 χρόνια φυλακή, όπου βασανίστηκε απάνθρωπα. Το 1965 αποφυλακίστηκε και μετά από 9 μήνες θητεία στο στρατό εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Με τη γυναίκα του Σοφία, η οποία πέθανε το 2013, απέκτησαν 2 παιδιά, τον Γιώργο και τον Χρήστο. Μέχρι την τελευταία του πνοή παρέμεινε πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ.

ΦΛΩΡΑ ΤΡΑΧΑΝΑΤΖΗ ΛΙΔΩΡΙΚΗ
ΦΛΩΡΑ ΤΡΑΧΑΝΑΤΖΗ ΛΙΔΩΡΙΚΗ
Ο πατέρας μας, ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΣ, και η αδελφή μας ΑΝΝΑ ΧΑΤΖΗ, σκοτώθηκαν σε μάχες στο Μποζ Νταγ (όρος Φαλακρό) τον Δεκέμβρη του 1948 και στο Νέο Σούλι το Φλεβάρη του 1949, αντίστοιχα.

Προς τιμή των νεκρών της οικογένειάς μας, των συγχωριανών και όλων όσοι έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για τη χιλιάκριβη τη λευτεριά, ο Γιώργος Χατζής από τη Λιψία, η σύζυγός του Φρόσω και η κόρη τους Αγνή προσφέρουμε μέσω της ΚΟ Γερμανίας 100 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ και 50 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου, συζύγου, πατέρα και παππού ΓΙΩΡΓΗ ΓΑΡΥΦΑΛΛΑΚΗ, που «έφυγε» από τη ζωή στις 8/7/2010, προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Φάρου Νέας Σμούρνης.

Η γυναίκα του Δήμητρα και ο γιος του Γιάννης

***

ΦΩΤΟ

Σήμερα, 9 Ιούλη 2017, συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη μέρα που «έφυγε» από κοντά μας ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΙΟΥ από την Καβάλα. Στη μνήμη του προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΤΟ Καβάλας.

Ο γιος του Κοντογεωργίου Θόδωρος

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΕΡΖΗ που συμπληρώνονται 40 μέρες από τότε που μας «άφησε», και στη μνήμη της ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ ΤΕΡΖΗ που συμπληρώνονται τρία χρόνια που «έφυγε», η οικογένειά τους προσφέρει στο τιμημένο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Ναυτιλιακών - Τουριστικών 200 ευρώ, αντί στεφάνων.


ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΤΕΡΖΗ
ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΤΕΡΖΗ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΥΜΠΑΡΟΥ ΦΟΥΣΕΚΗ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΥΜΠΑΡΟΥ ΦΟΥΣΕΚΗ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΒΟΥΛΑ ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ
ΒΟΥΛΑ ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ

ΛΥΜΠΕΡΙΔΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ
ΛΥΜΠΕΡΙΔΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ

ΛΑΜΠΡΟΣ ΖΗΣΙΜΟΣ
ΛΑΜΠΡΟΣ ΖΗΣΙΜΟΣ

ΟΛΓΑ ΚΑΖΑΝΤΖΑ
ΟΛΓΑ ΚΑΖΑΝΤΖΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΟΥΠΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΟΥΠΗΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΖΗΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΖΗΣ

ΣΤΕΛΛΑ ΤΑΣΙΟΥ
ΣΤΕΛΛΑ ΤΑΣΙΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΜΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΜΟΥΛΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΣ

ΑΓΓΕΛΟΣ ΧΑΤΖΗΣ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΧΑΤΖΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΕΡΖΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΕΡΖΗΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΧΥΛΑ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΧΥΛΑ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΧΥΛΑΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΧΥΛΑΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΕΛΙΟΤΛΑΚΗ
ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΕΛΙΟΤΛΑΚΗ

ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΟΧΥΛΑΣ
ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΟΧΥΛΑΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΑΤΟΥΓΙΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΑΤΟΥΓΙΟΣ

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΖΩΝΗ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΖΩΝΗ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ