Σάββατο 8 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΡΑΣ
Πλήθος εκδηλώσεων το Σαββατοκύριακο

Ο Αγάθωνας
Ο Αγάθωνας
Το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας απλώνεται στις γειτονιές της πόλης και από σήμερα και για τρεις μέρες οργανώνει εκδηλώσεις στο Νότιο Διαμέρισμα, με επίκεντρο την πλατεία Αγίου Νικολάου Λεύκας και το θεατράκι Ιτεών. Χορευτικά, εκθέσεις, προβολές, αλλά και ανοικτή συναυλία, την Κυριακή, με τον γνωστό ρεμπέτη Αγάθωνα, συνθέτουν το πρόγραμμα που έχει ως εξής:

Σήμερα Σάββατο: Από τις 9 το βράδυ χορευτικά από τους Εκπολιτιστικούς Συλλόγους Νεάπολης, Εργατικών Κατοικιών Πάτρα - Αγ. Θεόδωρος, Λεύκας, επίσης οι Σύλλογοι Γλαύκου, Αγίου Νικολάου Λεύκας και Κυψέλης. Παράλληλα, οι Εκπολιτιστικοί Σύλλογοι Γλαύκου, Κρύα Ιτεών και Μεταμόρφωσης Σωτήρος κάνουν στο χώρο έκθεση ζωγραφικής, ενώ ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Εργατικών Κατοικιών Λεύκας θα προβάλλει την ταινία «Νύμφες».

Αύριο Κυριακή: Συνεχίζεται η έκθεση ζωγραφικής, ενώ πολιτιστικό γεγονός για την περιοχή θα είναι η ανοικτή συναυλία με τον ρεμπέτη Αγάθωνα, που θα πραγματοποιηθεί στις 9 το βράδυ. Στη Λεύκα, ο Αγάθωνας έρχεται με τους: Λευκή Αναστασιάδου (φωνή), Αλέξανδρος Τσολάκης (μπουζούκι), Ηλίας Κρομμύδας (ακορντεόν), Γιώργος Νεραντζάκης (κιθάρα) και θα παρουσιάσουν τραγούδια - σταθμούς της ρεμπέτικης δισκογραφίας των Τσιτσάνη, Παπαϊωάννου κ.ά.

Δευτέρα 10 Ιούλη: Στις 9 το βράδυ, στο θεατράκι Ιτεών, θεατρική παράσταση «Το παιχνίδι του έρωτα και της τύχης» του Μαριβώ, σε σκηνοθεσία Χρήστου Στρέπκου, από το «Αρμα Θέσπιδος» του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

«Ημέρες Δημοτικού Ωδείου»

Επίσης, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας συνεχίζεται ο κύκλος εκδηλώσεων με τίτλο «Ημέρες Δημοτικού Ωδείου» και σε αυτόν σήμερα, Σάββατο, περιλαμβάνεται: Συναυλία «Musicals» της «Ορχήστρας Δωματίου» που παρουσιάζει έργα των G. Gershwin - L. Bernstein, 9.30 το βράδυ, στο Αρχαίο Ωδείο.

Ακόμα, αύριο Κυριακή, στον ίδιο κύκλο εκδηλώσεων, «Τραγούδια του Μεσοπολέμου», στο Αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, στις 21.30, σε μία συναυλία όπου η σοπράνο Κωνσταντίνα Πιτσιάκου και ο τενόρος Γιάννης Φίλιας, με τον Ανδρέα Ζαφειρόπουλο στο πιάνο, θα ερμηνεύσουν τραγούδια των Αττίκ, Γιαννίδη, Σουγιούλ, Σακελλαρίδη, Χατζηαποστόλου, Καπνίση, Μωράκη.

Είσοδος ελεύθερη και στις δύο εκδηλώσεις.

Τέλος, την Τρίτη 11 Ιούλη, το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας παρουσιάζει, στις 9.30 το βράδυ, στο Ρωμαϊκό Ωδείο, το «Ρεμπέτικο - Cafe Aman» του Κώστα Φέρρη, σε μουσική Διεύθυνση Θέσιας Παναγιώτου. Μαζί με τον Κώστα Φέρρη οι: Θεοδοσία Στίγκα, Γιώργος Κουτουλάκης, Θοδωρής Λίζος, Σπύρος Κονσολάκης, Νίκος Ανδριάς, Αντώνης Γζίκας και Γιώργος Γκίκας.

Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ και 7 ευρώ (φοιτητικά, απόρων, ανέργων).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ