Τρίτη 11 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Κάλεσμα αγώνα ενάντια στις απολύσεις στην ICAP

Να πάρει πίσω τις απολύσεις και να σταματήσει την τρομοκρατία σε βάρος των εργαζομένων απαιτεί από την εργοδοσία της ICAP ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, καταγγέλλοντας ότι η εταιρεία, για ακόμα μια φορά, προχώρησε σε απολύσεις με το πρόσχημα της «χαμηλής παραγωγικότητας». Μάλιστα, όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος, στην άμεση παρέμβασή του για τις απολύσεις, η εργοδοσία απάντησε ότι ήταν εργαζόμενοι «περιττοί για την εταιρεία».

Για την οργάνωση αγωνιστικής απάντησης, ο Σύνδεσμος καλεί τους εργαζόμενους την Παρασκευή 14/7, στις 7 μ.μ., στα γραφεία του στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (3ης Σεπτεμβρίου 48β και Μάρνης, 3ος όροφος).

Απαντώντας στους εργοδοτικούς ισχυρισμούς, το Σωματείο σημειώνει: «Ολοι γνωρίζουμε ότι κανένας εργαζόμενος δεν είναι περιττός. Ειδικότερα στην ICAP που συνέχεια αναλαμβάνει έργα που απαιτούν νέους εργαζόμενους. Αυτό αποδεικνύεται και από τις δεκάδες ώρες υπερωρίας που μας επιβάλλονται κάθε εβδομάδα. Φτάνουν ακόμα και να ζητήσουν να δουλέψουμε έξι μέρες την εβδομάδα. Είναι φανερό ότι οι συνεχόμενες απολύσεις είναι τακτική της εργοδοσίας και αξιοποιούνται με στόχο να τρομοκρατήσει και να πιέσει τους υπόλοιπους εργαζόμενους να λιώσουν στα τηλέφωνα, υπό τη συνεχή απειλή της απόλυσης».

«Στην απεργία στις 17 Μάη, η συμμετοχή αρκετών συναδέλφων ενόχλησε την ICAP», αναφέρει το Σωματείο, υπογραμμίζοντας ωστόσο: «Ξέρουν ότι βασικό όπλο των εργαζομένων είναι η αλληλεγγύη, να στηρίζει ο ένας τον άλλον απέναντι στην εργοδοσία».

Σε αυτήν τη βάση, το Σωματείο καλεί όλους τους εργαζόμενους της ICAP να συσπειρωθούν σε αυτό και με την πάλη τους να διεκδικήσουν: Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης με αυξήσεις για όλους τους εργαζόμενους. Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751 ευρώ βασικό μισθό. Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης, με 40ωρο - 8ωρο - 5ήμερο. Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας. Να γίνονται τα προβλεπόμενα διαλείμματα για εργασία σε υπολογιστή. Φοιτητικές άδειες για τις εξεταστικές των εργαζόμενων φοιτητών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ