Τετάρτη 12 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ
Ανισότιμη μεταχείριση σε σχέση με τις γονικές άδειες

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε το ΚΚΕ

Την άμεση κατάργηση των περιοριστικών διατάξεων του Π.Δ. 82/2016 για τις γονικές άδειες των πυροσβεστικών υπαλλήλων, ζητούν με Ερώτησή προς τον υπουργό Εσωτερικών οι βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, Σάκης Βαρδαλής, Λιάνα Κανέλλη, Νίκος Καραθανασόπουλος, Διαμάντω Μανωλάκου και Κώστας Στεργίου.

Υπενθυμίζουν ότι τον Αύγουστο του 2016, η κυβέρνηση δημοσίευσε το Π.Δ. 82 με θέμα «Τροποποίηση και συμπλήρωση διατάξεων του Κεφαλαίου Δ' του Π.Δ. 210/1992». Στο άρθρο 1, παράγραφος 7 του συγκεκριμένου Π.Δ. αναφέρεται ότι «η άδεια ανατροφής τέκνου, ολόκληρη ή μέρος αυτής εξαντλείται αποκλειστικά μέχρι τη συμπλήρωση του τέταρτου (4) έτους του τέκνου, με τη ρητή εξαίρεση της υιοθεσίας τέκνου και δεν χορηγείται κατά το χρονικό διάστημα από την 15η Ιουνίου έως και μέχρι την 15η Σεπτεμβρίου εκάστου έτους, λόγω αυξημένων επιχειρησιακών αναγκών της αντιπυρικής περιόδου».

Σε άλλη Ερώτηση του ΚΚΕ τον Δεκέμβρη του 2016 για το ζήτημα αυτό, η κυβέρνηση απάντησε ότι «ως προς το θέμα της άδειας ανατροφής τέκνου, συνεχίζουν να ισχύουν οι διατάξεις της παραγράφου 6 του άρθρου 103 του Π.Δ. 210/1992 (ΦΕΚ Α' 6) και της παραγράφου 7 του άρθρου 1 του Π.Δ. 82/2016 (ΦΕΚ Α' 153)».

Σύμφωνα εξάλλου με το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών στις 30/6/2017, η κυβέρνηση «προχώρησε στην εφαρμογή των διατάξεων του Π.Δ. 82/2016 μέσω των οποίων αναστέλλεται επί ένα τρίμηνο η γονική ιδιότητα των υπαλλήλων του Π.Σ. και κλήθηκαν να επιστρέψουν από 15 Ιουνίου για ανάληψη υπηρεσίας».

«Με τρόπο αυθαίρετο και στο όνομα των αυξημένων επιχειρησιακών αναγκών, η κυβέρνηση διακόπτει τους καλοκαιρινούς μήνες την άδεια ανατροφής τέκνου» με αποτέλεσμα «να δημιουργούνται τεράστια προβλήματα στο προσωπικό της Πυροσβεστικής που ανατρέφει μικρά παιδιά» σημειώνει η Ερώτηση του ΚΚΕ και συνεχίζει:

«Η κυβέρνηση με την απαράδεκτη και ανισότιμη μεταχείριση στους πυροσβεστικούς υπαλλήλους έναντι όλων των άλλων δημοσίων υπαλλήλων, τους ζητά για τρεις μήνες να ξεχάσουν ότι μεγαλώνουν μωρά παιδιά, ειδικά σε μια περίοδο όπου καλούνται να αντεπεξέλθουν κάτω από αντίξοες εργασιακές συνθήκες και εξαντλητικά ωράρια, που δημιουργούν επιπρόσθετα προβλήματα στη σωστή ανατροφή των τέκνων τους».

Με βάση τα παραπάνω, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό αν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης «να καταργήσει τώρα όλες εκείνες τις διατάξεις, για να εξασφαλιστεί απρόσκοπτα η χορήγηση άδειας ανατροφής τέκνου, χωρίς διακοπή, για όλους τους πυροσβέστες που τη δικαιούνται, σύμφωνα και με τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ