Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ΚΑΡΥΑ ΟΛΥΜΠΟΥ
Τιμή στους αντάρτες του ΕΛΑΣ

Ψηλά στις κορφές του Ολύμπου, εκεί όπου γράφτηκε μία από τις πιο λαμπρές σελίδες τόλμης και ηρωισμού από τα παλικάρια του ΕΛΑΣ, που αγωνίστηκαν για τα ιδανικά της ελευθερίας και της εθνικής ανεξαρτησίας, οι αντιστασιακοί και οι φίλοι της Αντίστασης, τίμησαν, σε εκδήλωση που διοργάνωσαν το Παράρτημα Ελασσόνας της ΠΕΑΕΑ και η Κοινότητα Καρυάς, την περασμένη Κυριακή το πρωί, στο «Μπεχτέσι» της Καρυάς Ολύμπου, την επέτειο της ορκωμοσίας της πρώτης ανταρτομάδας του ΕΛΑΣ στη Θεσσαλία.

Στην τιμητική αυτή εκδήλωση χαιρετισμούς απηύθυναν οι εκπρόσωποι των Τοπικών Συμβουλίων του Δομένικου Στ. Ψωμιάδης και Καρυάς Αντ. Δάσιος, καθώς και ο πρώην πρόεδρος Τσαριτσάνης Κ. Σπυράκης. Στο ιστορικό της ίδρυσης της πρώτης ανταρτομάδας του Ολύμπου, αλλά και στη δράση του ΕΛΑΣ στην περιοχή, αναφέρθηκε στην ομιλία της η Τασούλα Ψωμιάδου, μέλος του ΔΣ του παραρτήματος Ελασσόνας της ΠΕΑΕΑ.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, απαγγελίες ποιημάτων, τραγούδια του αγώνα από το Παράρτημα Λάρισας της ΠΕΑΕΑ, διαβάστηκε ο όρκος του ΕΛΑΣ και η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό Υμνο.

Το «παρών» τους στην εκδήλωση τιμής έδωσαν πολλοί αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και παραβρέθηκαν, μεταξύ των άλλων, ο Γ. Φιλλιπίδης, πρόεδρος του παραρτήματος Λάρισας της ΠΕΑΕΑ, ο έπαρχος Ελασσόνας Χρ. Μιχαλές, ο Τ. Καλόγηρος, μέλος της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ