Κυριακή 16 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΗΜΕΡΑ
«ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ»
Δυναμικό ΟΧΙ στο τηλεσκουπίδι

M' ένα δυναμικό ΟΧΙ στα τηλε-σκουπίδια που «σερβίρουν» οι μεγαλοκαναλάρχες στο κοινό αντέδρασαν έξω από τα γραφεία του ΑΝΤΕΝΝΑ νέοι, νέες και εργαζόμενοι. Η ΚΝΕ και η ΟΓΕ εξέφρασαν δυναμικά την αντίθεσή τους στη χωματερή του «Μεγάλου Αδελφού», επιλέγοντας την ημέρα της έναρξης του παιχνιδιού της «κλειδαρότρυπας», την 10η του Σεπτέμβρη, να καλέσουν τον κόσμο σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με σύνθημα «Πάρτε μαζί τα σκουπίδια σας κι ελάτε...».

Λίγες ώρες πριν οι «έγκλειστοι» μπουν στο σπίτι - στρατόπεδο, εκεί που η αξιοπρέπεια και το απαραβίαστο της ιδιωτικής ζωής καταρρακώνονται, έξω από τα γραφεία του ΑΝΤΕΝΝΑ νέοι και άνθρωποι κάθε ηλικίας βροντοφώναζαν πως αυτό «Δεν είναι ελευθερία, είναι βιασμός, αυτό σημαίνει "Μεγάλος Αδελφός"».

Την ώρα που οι 12 «συγκάτοικοι» εισέρχονταν στο σπίτι - φυλακή, για να παρακολουθούνται επί 112 ημέρες από 26 κάμερες και 60 μικρόφωνα, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας είχε πει το ΟΧΙ στον «εξευτελισμό του "Μπιγκ Μπράδερ"», θέλοντας να βάλει «φρένο στα σκουπίδια των ΜΜΕ». «Σκουπίδια "Μπιγκ Μπράδερ", ρυπαίνουν τη ζωή, δε θέλουμε να ζούμε σε χωματερή», φώναξαν όσοι έδωσαν το δυναμικό τους «παρών», κρατώντας σακούλες απορριμμάτων έξω από τα γραφεία του ΑΝΤΕΝΝΑ. Μια συγκέντρωση από την οποία δεν απουσίαζαν και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που όπως φαίνεται ανέλαβαν την «περιφρούρηση» του ΑΝΤΕΝΝΑ από τον κόσμο που ειρηνικά εξέφραζε την αντίθεσή του στο σκουπιδότοπο των ΜΜΕ. Στον «Μεγάλο Αδελφό» που ήρθε και στη χώρα μας για να ανεβάσει τους δείκτες της τηλεθέασης και μαζί με αυτούς και τα κέρδη. Μια εκπομπή που οι συντελεστές της δε διστάζουν, για ακόμη μία φορά, να χρησιμοποιήσουν την ανθρώπινη ύπαρξη και να τη μετατρέψουν σε εμπορεύσιμο είδος, κατεβάζοντας τη συνείδηση στο κατώτατο σημείο των ενστίκτων και εθίζοντας στην υπόθεση της παρακολούθησης της προσωπικής ζωής.


Στο «σπίτι» του εξευτελισμού και της ντροπής, οι 12 «έγκλειστοι», απομονωμένοι, θα παρακολουθούνται νύχτα και μέρα από τις άγρυπνες κάμερες και τ' ανοιχτά μικρόφωνα. Θα συνυπάρχουν σ' ένα χώρο με μία μόνο τουαλέτα και ένα ντους και θα κοιμούνται έξι - έξι, έστω και «ανάμεικτα», όπως διευκρίνισε ο «ειδικός» των εξευτελιστικών ριάλιτι σόου Ανδρέας Μικρούτσικος, που έχει αναλάβει την παρουσίαση των «εγκλείστων». Οι «συγκάτοικοι», όμως, θα βρίσκονται ένας - ένας και στο δωμάτιο «εξομολόγησης» για να «καρφώνει» τους συγκατοίκους που θα πρέπει ν' αποχωρούν. Το τίμημα της χαμένης αξιοπρέπειας θα έχει σαν «αντάλλαγμα» τα 50 εκατ. που θα πάρει ο τελευταίος ο οποίος θα μείνει «εσώκλειστος», ενώ οι υπόλοιποι ονειρεύονται ότι θα έχουν γίνει.. διάσημοι!

Πολλοί αρμόδιοι φορείς, μεταξύ των οποίων η ΟΛΜΕ, η ΕΣΗΕΑ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοπωλών, ο Σύνδεσμος για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, έχουν καταγγείλει το κανιβαλικό θέαμα, υπογραμμίζοντας συγχρόνως τις βλαπτικές επιδράσεις που έχουν τέτοιου είδους προγράμματα στους ανήλικους και στους νέους.

Η ΚΝΕ στην ανακοίνωσή της μιλά για τηλεοπτική αποχαύνωση, για εμπορευματοποίηση των «μικρών στιγμών μας», γι' αυτούς που θέλουν να τα οικονομήσουν εξευτελίζοντας την «προσωπική μας αξιοπρέπεια». Καλεί τον κόσμο να μην ανεχτεί τα τηλεοπτικά «απόβλητα του "Μπιγκ Μπράδερ" να ρυπάνουν τη ζωή μας».



Κούλα ΑΝΤΩΝΙΟΥ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ