Παρασκευή 14 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Προφεστιβαλική σήμερα στην Πάτρα

Με σύνθημα «100 χρόνια από τις μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο - "Το μέλλον δε θα 'ρθει από μονάχο του ...αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς" (Βλ. Μαγιακόφσκι)», το 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που αφιερώνεται φέτος στην Οκτωβριανή Επανάσταση, έχει ξεκινήσει το ταξίδι του.

Σήμερα Παρασκευή, θα κάνει στάση στην Πάτρα, με προφεστιβαλική εκδήλωση στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας, στα Προσφυγικά.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Χορευτικές επιδείξεις από το χορευτικό τμήμα του Πόντου του Παμμικρασιατικού Συλλόγου και από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ποντίων Απιδεώνα. Συζήτηση με θέμα «Η ανάγκη οργάνωσης του αγώνα ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης, των πολέμων και της φτώχειας», όπου θα μιλήσει ο Φώτης Αραβαντινός, μέλος του ΣΠ της Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ. Λαϊκό γλέντι με τραγούδια αφιερωμένα στην προσφυγιά από το συγκρότημα της ΚΝΕ.

Στο χώρο θα υπάρχουν: Εκθεση φωτογραφίας με θέμα «Μεσόγειος και ειρήνη» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Διονυσίου και βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής». Επίσης θα οργανωθεί παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού και θα υπάρχει χώρος για πινγκ πονγκ και χώρος ενάντια στα ναρκωτικά.

Την επόμενη βδομάδα, την Παρασκευή 21 Ιούλη, στις 8 μ.μ., θα γίνει επίσης προφεστιβαλική στην Πάτρα, στην πλατεία Υψηλών Αλωνιών, με θεατρική παράσταση από τη θεατρική ομάδα «Το Τρίτο Κουδούνι» πάνω στο έργο του Μπρεχτ «Πόσο κοστίζει το σίδερο».

Μια μέρα μετά, στις 22 Ιούλη, στη Σάμο θα γίνει στο πλαίσιο του Φεστιβάλ εκδήλωση στον Πύργο, στις 7.30 μ.μ., με την παρουσίαση της έκδοσης «Οκτώβρης του 1917. Η πορεία των Μπολσεβίκων προς τη νίκη». Στο χώρο θα λειτουργεί μεγάλη έκθεση βιβλίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ