Σάββατο 15 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ενστολη κινητοποίηση πυροσβεστών στα Γιάννενα

Ενστολη κινητοποίηση πραγματοποίησαν χτες το πρωί στα Γιάννενα οι πυροσβέστες. Η κινητοποίηση έγινε στην έδρα της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης, για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες, το Πυροσβεστικό Σώμα και το υποβαθμισμένο σύστημα πυρασφάλειας. Κάλεσμα στην κινητοποίηση είχε απευθύνει η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών». Συμμετείχαν, επίσης, αντιπροσωπείες σωματείων και Εργατικών Κέντρων της περιοχής.

Σε δήλωσή του, ο Χρήστος Δούβλης, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ν. Ιωαννίνων, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είμαστε σήμερα εδώ γιατί τα προβλήματα των πυροσβεστών γεννιούνται από την ίδια μήτρα που γεννιούνται και τα προβλήματα των υπόλοιπων εργαζομένων: Από το κυνήγι του κέρδους σε βάρος ανθρώπινων ζωών, από τον τρόπο δηλαδή που λειτουργεί το εκμεταλλευτικό σύστημα που ζούμε. Αυτή είναι η αιτία που καίγονται τα δάση μας και κινδυνεύουν ζωές, αυτή είναι η αιτία που δεν έχουμε Υγεία και Πρόνοια, που δεν έχουμε μόνιμη και σταθερή δουλειά, αλλά τσακίζει η ανεργία.

Αρωγός σε αυτήν την κατάσταση είναι και η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις του κεφαλαίου, που αφήνουν απροστάτευτα όχι μόνο τα δάση και τις λαϊκές περιουσίες, αλλά και τους πυροσβέστες, με τον απαρχαιωμένο στόλο, τα ελλιπή εναέρια μέσα και τις εγκληματικές ελλείψεις σε σχέση με τους όρους υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Στηρίζουμε και θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων οι οποίοι γυρνώντας την πλάτη στις πλειοψηφίες που τους θέλουν απαθείς δέκτες των αρνητικών εξελίξεων, βγαίνουν μπροστά και διεκδικούν λύσεις για την προστασία των δασών και της λαϊκής περιουσίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ