Σάββατο 15 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Ιδανική πρεμιέρα για Πλατανιώτη στο σόλο

Επιτυχημένο «ποδαρικό» της ελληνικής αποστολής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στη Βουδαπέστη έκανε η Ευαγγελία Πλατανιώτη, συμμετέχοντας στο αγώνισμα της συγχρονισμένης κολύμβησης. Η Ελληνίδα αθλήτρια στο τεχνικό μέρος του σόλο, μετά από εξαιρετική εμφάνιση, πήρε την πρόκριση στον σημερινό τελικό του αγωνίσματος (12.00 ΕΡΤ). Η Πλατανιώτη βαθμολογήθηκε για την προσπάθειά της με 86.9661 βαθμούς και προκρίθηκε ως έβδομη από τις 12 αθλήτριες που πέρασαν στον τελικό. Με την 7η θέση η Πλατανιώτη ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση που έχει σημειωθεί από ελληνικής πλευράς στη συγχρονισμένη κολύμβηση σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα από το 2009 και την 7η θέση σε τελικό της Δέσποινας Σολωμού.

ΠΟΛΟ: Αύριο κόντρα στη Ρωσία οι γυναίκες

Με στόχο την επιστροφή στις επιτυχίες, η Εθνική πόλο γυναικών ρίχνεται αύριο στη μάχη της διάκρισης στο γυναικείο τουρνουά της διοργάνωσης, αντιμετωπίζοντας τη Ρωσία (22.30 ΕΡΤ3) για την 1η αγωνιστική του Δ' ομίλου της προκριματικής φάσης. Εχοντας ως ορόσημο το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο του 2011 στη Σαγκάη, αλλά και τη δίψα για επιστροφή στο δρόμο των επιτυχιών, που χάθηκε τα χρόνια που μεσολάβησαν από τη μεγάλη εκείνη επιτυχία, η Εθνική διαθέτει φέτος υψηλές προσδοκίες. Οι υπόλοιποι αντίπαλοι της Εθνικής στον όμιλο: Καζακστάν (18/7), Αυστραλία (20/7).

Με το «καλημέρα» στα «βαθιά» η Εθνική ανδρών

Με «προίκα» την επιτυχία της προηγούμενης διοργάνωσης στο Καζάν (2015). όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. η ανανεωμένη Εθνική πόλο ανδρών αρχίζει τους αγώνες της τη Δεύτερα με αντίπαλο την Ισπανία (14.30 ΕΡΤ2) στην πρεμιέρα του Γ' ομίλου του ανδρικού τουρνουά. Ο αγώνας χαρακτηρίστηκε από τον Ομοσπονδιακό τεχνικό Θοδωρή Βλάχο ιδιαίτερα κρίσιμος για τη θέση που θα καταλάβει στον όμιλο η Εθνική και τη διασταύρωση στα νοκ άουτ παιχνίδια. Μιλώντας για τους στόχους, ο Ελληνας τεχνικός τόνισε πως αν και ανανεωμένη, η Εθνική έχει τη «δίψα» να αρπάξει την ευκαιρία για διάκριση. Οι υπόλοιποι αντίπαλοι της Ελλάδας στον όμιλο: Νότια Αφρική (19/7), Σερβία (21/7).

Ανοιχτή Θάλασσα (OPEN WATER): Με οδηγό την Κ. Αραούζου

Με την Κέλλυ Αραούζου να αποτελεί το βαρύ «χαρτί» των προσδοκιών για διάκριση, και τους Γιώργο Αρνιακό και Αστέριο Δαλδογιάννη, που κάνουν το ντεμπούτο τους σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, να πλαισιώνουν την έμπειρη κολυμβήτρια, η αποστολή στα αγωνίσματα της Ανοιχτής Θάλασσας θα εμφανιστεί στη μετά-Γιαννιώτη εποχή. Για την Αραούζου στόχος αποτελεί το τρίτο της μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (έχει δυο αργυρά στα 5χλμ το 2013 και το 2015), ενώ ελπίδες διάκρισης συγκεντρώνει και ο Αρνιακός. Την αρχή κάνουν σήμερα οι δυο κολυμβητές, συμμετέχοντας στα 5χλμ των ανδρών (11.00 ΕΡΤ2).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ