Τρίτη 18 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
43ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Εκδηλώσεις σε γειτονιές

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την περασμένη βδομάδα, εκδήλωση με θέμα «Παλεύουμε ενάντια στο σύστημα που γεννά κρίσεις, πολέμους, προσφυγιά...», έξω από το Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας, από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ του Κεντροανατολικού Τομέα Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».

«Φέτος, αφιερώνουμε το 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" στα 100 χρόνια της Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης, του κορυφαίου κοσμοϊστορικού γεγονότος του 20ού αιώνα, που απέδειξε ότι ο καπιταλισμός δεν είναι ανίκητος, ότι μπορούμε να οικοδομήσουμε μια ανώτερη οργάνωση της κοινωνίας, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο», τόνισε στην ομιλία η Δήμητρα Χατζή, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, και πρόσθεσε: «Η Οκτωβριανή Επανάσταση φώτισε τη δύναμη της επαναστατικής ταξικής πάλης, τη δύναμη των εκμεταλλευόμενων και των καταπιεσμένων, όταν βγαίνουν ορμητικά στο προσκήνιο και γυρίζουν τον τροχό της Ιστορίας μπροστά, προς την κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης. Μάταια οι πολιτικοί εκπρόσωποι της αστικής τάξης ισχυρίζονται ότι ο καπιταλισμός είναι αναντικατάστατος, αιώνιος και ότι η επαναστατική ταξική πάλη δεν αποτελεί πλέον μοχλό της ιστορικής εξέλιξης. Η πάλη στις σημερινές συνθήκες για την οριστική κατάργηση της ταξικής - εκμεταλλευτικής και την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής - κομμουνιστικής κοινωνίας αποτελεί έμπρακτη απόδοση τιμής στην Οκτωβριανή Επανάσταση και τους σκοπούς της».

Στη φοιτητική κατασκήνωση στη Χαλκιδική
Στη φοιτητική κατασκήνωση στη Χαλκιδική
Ακολούθησε συναυλία με μαθητικό συγκρότημα και λαϊκό γλέντι με τους: Μαρία Φραγκούλη, Λεωνίδα Μουλαγιαννιό, Νίκο Ταλέα, Μιχάλη Καλαϊτζή, Λάμπρο Καυκούλα, Νώντα Μανή.

Στη Χαλκιδική

Αντίστοιχα, προφεστιβαλικές εκδηλώσεις γίνονται στη φοιτητική κατασκήνωση της Καλάνδρας, στη Χαλκιδική, όπου το βράδυ του Σαββάτου έγινε λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι και αυτές τις μέρες γίνονται:

Σήμερα, αύριο και την Πέμπτη 20 Ιούλη, στις 21.00, προβολές ταινιών. Την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Ιούλη, τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5 στο γηπεδάκι της κατασκήνωσης. Επίσης, το Σάββατο 22 Ιούλη, το απόγευμα θα γίνει βιβλιοπαρουσίαση του «Η πορεία των μπολσεβίκων προς τη νίκη», από τον Ευθύμη Δημάκη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, και το βράδυ θα ακολουθήσει λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι.

Σε Κιάτο, Πάτρα και Σάμο

Το περασμένο Σάββατο, έγινε επίσης προφεστιβαλική εκδήλωση στο Κιάτο Κορινθίας, στον Πευκιά. Την εκδήλωση άνοιξε η Μαρίνα Δρόλια, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Πελοποννήσου της ΚΝΕ, ενώ παρουσιάστηκε το λεύκωμα της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ με τίτλο «Θα βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές», που είναι αφιερωμένο στην 3η Μεραρχία του ΔΣΕ, που έδρασε στην Πελοπόννησο. Την παρουσίαση έκανε ο Τάσος Αντωνίου, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ. Η προφεστιβαλική εκδήλωση έκλεισε με λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι.

Την Παρασκευή 21 Ιούλη, στις 8 μ.μ., θα γίνει επίσης προφεστιβαλική στην Πάτρα, στην πλατεία Υψηλών Αλωνιών, με θεατρική παράσταση από τη θεατρική ομάδα «Το Τρίτο Κουδούνι» πάνω στο έργο του Μπρεχτ «Πόσο κοστίζει το σίδερο».

Μια μέρα μετά, το Σάββατο 22 Ιούλη, στη Σάμο θα γίνει στο πλαίσιο του Φεστιβάλ εκδήλωση στον Πύργο, στις 7.30 μ.μ., με την παρουσίαση της έκδοσης «Οκτώβρης του 1917. Η πορεία των Μπολσεβίκων προς τη νίκη» και μεγάλη έκθεση βιβλίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ