Πέμπτη 20 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Βραδιά κλασικής μουσικής

Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη θα παρουσιάσει, τη Δευτέρα 24 Ιούλη, στις 21.00, σε μια βραδιά κλασικής μουσικής, έργα κορυφαίων Ρώσων συνθετών, υπό τη μουσική του μαέστρου Γιώργου Μπαλατσινού.

Η συναυλία ξεκινά με τη «Νύχτα στο φαλακρό βουνό» του Μόντεστ Μουσόρσκι σε ενορχήστρωση του Νικολάι Ρίμσκι - Κόρσακοφ, ένα παραμυθένιο έργο γεμάτο δύναμη, λυρισμό και μυστήριο, ενώ το πρώτο μέρος της ολοκληρώνεται με έντονα λυρική διάθεση, καθώς η Συμφωνική Ορχήστρα θα παρουσιάσει τη «Σερενάτα μελαγχολίας» του Πιοτρ Ιλιτς Τσαϊκόφσκι και το διάσημο Csardas του Βιττόριο Μόντι, δύο έργα με σολίστ τον κορυφαίο Α' βιολονίστα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, Νικόλαο Μάνδυλα.

Στο δεύτερο μέρος, η συναυλία ολοκληρώνεται με το εξαιρετικά δεξιοτεχνικό έργο του Νικολάι Ρίμσκι - Κόρσακοφ «Σεχραζάντ», μία συμφωνική σουίτα που ο Κόρσακοφ συνέθεσε το 1888 εμπνευσμένος από το παραμύθι «Χίλιες και μία νύχτες». Πρόκειται για ένα πολύ απαιτητικό και δύσκολο έργο για συμφωνική ορχήστρα, πλούσιο σε ηχοχρώματα και με έντονο το στοιχείο της ανατολής.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ