Τετάρτη 26 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΝΤΑΕΤΕΙΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ
Κινητοποίηση στο Σύνταγμα

Κινητοποίηση στο Σύνταγμα πραγματοποίησαν χτες οι συμβασιούχοι πυροσβέστες και οι πυροσβέστες 5ετούς υποχρέωσης, μετά από κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών. Διεκδικούν τη μονιμοποίηση των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης (ΠΠΥ) και 12μηνη απασχόληση των συμβασιούχων. Στην κινητοποίηση βρέθηκε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.

Οπως δήλωσε ο Χρ. Κατσώτης, «το ΚΚΕ συμπαραστέκεται και σε αυτήν την κινητοποίηση των πενταετών της Πυροσβεστικής, αναδεικνύοντας για μια ακόμα φορά τα μεγάλα προβλήματα που έχουν αυτοί, αλλά και όλο το Πυροσβεστικό Σώμα. Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες για την κατάσταση έτσι όπως έχει διαμορφωθεί στην Πυροσβεστική και για τα μεγάλα προβλήματα που αυτή αντιμετωπίζει, και από άποψη υλικοτεχνικής υποδομής και από άποψη προσωπικού. Θεωρούμε ότι η τροπολογία που καταθέσαμε στην Βουλή για την ομογενοποίηση του προσωπικού, για τη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων, είναι αυτή που αντιμετωπίζει το πρόβλημα του προσωπικού. Και βεβαίως θα πρέπει να προχωρήσει η κυβέρνηση στη χρηματοδότηση της Πυροσβεστικής για να αντιμετωπίσει τις μεγάλες ελλείψεις που έχει σε αυτοκίνητα, σε φόρμες, σε μάσκες και σε ό,τι άλλο είναι απαραίτητο για την ασφάλεια των πυροσβεστών, στο δύσκολο έργο που έχουν να αντιμετωπίσουν. Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει τις ευθύνες της. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα άλλο παρά τον αγώνα για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν τη ζωή τους».

Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας, Στέλιος Πέπλης, ανάφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του πως «οι συνάδελφοι που ανανεώσαν τις συμβάσεις τους για τρία χρόνια μετατέθηκαν στα αεροδρόμια, και είναι απλήρωτοι πέντε μήνες τώρα για τη νυχτερινή τους βάρδια και τις εξαιρέσιμες μέρες που δούλεψαν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ