Παρασκευή 28 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
«Διεκδικούμε τις σπουδές που έχουμε ανάγκη»

Κινητοποίηση τη Δευτέρα, στις 11 π.μ., έξω από τη Βουλή

Σε κινητοποίηση έξω από τη Βουλή, τη Δευτέρα 31 Ιούλη στις 11 π.μ., καλεί το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, ενάντια στις αναδιαρθρώσεις που προωθεί η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση, το οποίο εκείνη τη μέρα συζητείται στην Ολομέλεια.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΜΑΣ τονίζει σε σχετική ανακοίνωση: «Το νομοσχέδιο για την ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση είναι η εφαρμογή του 4ου μνημονίου στην Παιδεία, η συνέχεια της επίθεσης που κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και ΕΕ έχουν εξαπολύσει για να εξασφαλίσουν την ανάπτυξη των κερδών των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Μετά το 4ο μνημόνιο και την ψήφιση των προαπαιτούμενων σε άσχετο νόμο για τα ψάρια που έφερε η κυβέρνηση, τώρα, κατακαλόκαιρο, με κλειστά τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, φέρνει νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση. Νομίζει ότι εάν το "περάσει νύχτα", θα μας κάνει στην άκρη και δεν θα αντιμετωπίσει την οργανωμένη αντίσταση φοιτητών και σπουδαστών μαζί με το λαό. Eίναι γελασμένοι!».

Οπως επισημαίνει, μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο βάζει δίδακτρα σε όλα τα μεταπτυχιακά (ακόμα και σε αυτά που δεν υπάρχουν) μετατρέποντας και με τη βούλα τα ιδρύματα σε μαγαζιά και τους φοιτητές σε πελάτες, ενισχύει την επιχειρηματική λειτουργία των ιδρυμάτων, δημιουργεί ακόμα περισσότερα πτυχία πολλών ταχυτήτων - διαβατήρια για την κακοπληρωμένη δουλειά χωρίς δικαιώματα, ενώ τα εμπόδια στις σπουδές παραμένουν, η υποχρηματοδότηση και οι ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές είναι τεράστιες.

Απέναντι στα παραπάνω, το ΜΑΣ καλεί τους φοιτητές να αντιτάξουν τις δικές τους ανάγκες, διεκδικώντας:

«-- Ολη η απαραίτητη για το επάγγελμα γνώση στο πτυχίο, όχι στη μεταφορά γνώσης εκτός πτυχίου σε πανάκριβα πιστοποιητικά και σεμινάρια. Μόνη προϋπόθεση για δουλειά στο επάγγελμα να είναι το πτυχίο. Καμία αποσύνδεση πτυχίου - επαγγέλματος, όπως με την αφαίρεση της Παιδαγωγικής επάρκειας. Απαιτούμε να δουλεύουμε στο αντικείμενό μας, με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα!

-- Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στο ύψος των αναγκών μας. Οχι στη λεγόμενη "αυτονομία" των Ιδρυμάτων που οδηγεί τα ιδρύματα να λειτουργούν ως μαγαζιά, ανοίγει νέους δρόμους για τα δίδακτρα.

-- Αμεση κατάργηση των διδάκτρων σε όλα τα μεταπτυχιακά. Ούτε σκέψη για τέλος εγγραφής και τζάμπα δουλειά των μεταπτυχιακών φοιτητών.

-- Κάλυψη των αναγκών σε διδακτικό προσωπικό, με σύγχρονο εργαστηριακό και λοιπό εξοπλισμό, άμεσα προσβάσιμο στους φοιτητές και σπουδαστές.

-- Δωρεάν σίτιση, στέγαση, μετακίνηση, συγγράμματα και αναλώσιμα για όλους τους φοιτητές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ