Σάββατο 29 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Χιλιάδες κουπόνια χρηματοδότησης δεν θα χρησιμοποιηθούν

Περισσότερα από 15.000 κουπόνια χρηματοδότησης από το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», που προβλέπει τη δωρεάν φιλοξενία παιδιών σε παιδικούς σταθμούς, εκτιμάται ότι δεν θα μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν από τους δικαιούχους, εξαιτίας της έλλειψης προσφερόμενων θέσεων. Μάλιστα, ακόμα και στην περίπτωση ανακατανομής των κουπονιών που αναμένεται να γίνει στα τέλη Σεπτέμβρη, είναι αμφίβολο αν θα μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν, με αποτέλεσμα την παραπέρα αύξηση των παιδιών που μένουν εκτός παιδικών σταθμών, τα οποία, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία και με βάση τις αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα, ξεπερνούν τις 50.000.

Αναδεικνύονται εκ νέου το γενικότερο πρόβλημα της μη κάλυψης όλων των αναγκών που υπάρχουν, αλλά και οι σοβαρές δυσλειτουργίες από τον τρόπο υλοποίησης του εν λόγω προγράμματος που αποφάσισε πέρσι η συγκυβέρνηση και προέβλεπε την απευθείας χρηματοδότηση στον ωφελούμενο και όχι στη δομή, πριμοδοτώντας έτσι τους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, στους οποίους απευθύνονται πρώτα οι γονείς. Να σημειώσουμε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα με τα αδιάθετα κουπόνια που θα προκύψουν εστιάζεται στα νησιά και στις ορεινές περιοχές, όπου οι δομές είναι πολύ λιγότερες από τις ανάγκες.

Οπως σημειώθηκε προχτές, στη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), από την ανακατανομή των κουπονιών χρηματοδότησης που θα γίνει το Σεπτέμβρη, προβλέπεται πως χιλιάδες θα παραμείνουν αδιάθετα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ