Σάββατο 29 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Παραίτηση του πρωθυπουργού επειδή κρίθηκε «ακατάλληλος»

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Την παραίτησή του υπέβαλε χτες ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, Ναουάζ Σαρίφ, μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου, που τον έκρινε «ακατάλληλο» για τη συγκεκριμένη θέση, εξαιτίας της εμπλοκής του σε υποθέσεις διαφθοράς και σκάνδαλα. Συγκεκριμένα, ο τέως πρωθυπουργός φέρεται να εμπλέκεται στη γνωστή υπόθεση με τα «έγγραφα Παναμά» («Panama Papers»), δηλαδή τα αρχεία παναμέζικης δικηγορικής εταιρείας, που βοηθούσε διάφορους πλουτοκράτες να κρύβουν τα εισοδήματά τους στους λεγόμενους «φορολογικούς παραδείσους». Η υποκρισία βέβαια είναι μεγάλη αφού η δημιουργία τέτοιων «παραδείσων» είναι βασικός στόχος αστικών επιτελείων και κυβερνήσεων, στο όνομα της ανάπτυξης και της διευκόλυνσης των επενδύσεων. Πρόβλημα, βέβαια, όλων αυτών είναι το ποιες μερίδες του κεφαλαίου ωφελούνται κάθε φορά περισσότερο και το πόσο μπορεί να «στριμώχνονται» τα επενδυτικά συμφέροντα που καθένας τους εκπροσωπεί.

Ο Σαρίφ ήταν ο 18ος πρωθυπουργός στη νεότερη Ιστορία του Πακιστάν, ενώ σύμφωνα με το BBC κανένας από τους πρωθυπουργούς της χώρας δεν εξάντλησε τη θητεία του.

Τις επόμενες μέρες το κυβερνών κόμμα «Pakistan Muslim League-Nawaz» (PML-N) θα κληθεί να εκλέξει υπηρεσιακό πρωθυπουργό, μέχρι το 2018 που έχουν προγραμματιστεί οι επόμενες βουλευτικές εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ