Πέμπτη 27 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Θρίλερ στο «Ιβανώφειο»

Δύσκολη νίκη της ΑΕΚ επί του Ηρακλή που τη διατήρησε στην κορυφή

Ο Λ. Κακιούζης σε μια φάση από τον συναρπαστικό αγώνα ΑΕΚ- Ηρακλή
Ο Λ. Κακιούζης σε μια φάση από τον συναρπαστικό αγώνα ΑΕΚ- Ηρακλή
«Καρδιές έσπασαν» χτες στο «Ιβανώφειο», όπου η ΑΕΚ πήρε σπουδαία νίκη επί του Ηρακλή με 64-62 και διατηρήθηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Οι «κιτρινόμαυροι» αν και κατάφεραν να προηγηθούν δυο φορές με 10 πόντους (16-6 στο 10` και 57-47 στο 35`) εντούτοις έχασαν τη διαφορά με αποτέλεσμα το παιχνίδι να γίνει ντέρμπι. Στα τελευταία λεπτά μάλιστα οι κιτρινόμαυροι ξαναπήραν το προβάδισμα με 9 πόντους (54-63) 1` και 10`` πριν το τέλος. Τα λάθη των παικτών του Ντούσαν Ιβκοβιτς και η αστοχία τους στις βολές (14/28) λίγο έλειψε να στοιχίσουν τη νίκη, αφού οι παίκτες του Ηρακλή μείωσαν στον ένα πόντο (62-63). Η ψυχραιμία του Αγγελου Κορωνιού στις δυο βολές που εκτέλεσε 2`` πριν το φινάλε έδωσαν τελικά το ροζ φύλλο αγώνα στους φιλοξενούμενους. Από την ΑΕΚ ξεχώρισαν οι Κορωνιός (18π) Τσακαλίδης (14π), Ντικούδης (12π), ενώ από τον «Γηραιό» ο Ντίκινς (18π) και ο Χατζηβρέτας (15π).

Από το Ηράκλειο της Κρήτης βρήκε το δρόμο για την τετράδα το Περιστέρι που πέτυχε σπουδαία νίκη επί της τοπικής ομάδας με 83-78. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη έδειξε χαρακτήρα στα κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης. Σε αυτό τη βοήθησε και η εμπειρία του Λάσα, καθώς ήταν αυτός που πήρε στις «πλάτες» του την ομάδα στα τελευταία κρίσιμα λεπτά, όταν το Ηράκλειο είχε ισοφαρίσει το σκορ σε 69-69. Το πάθος όμως των φιλοξενουμένων και οι σωστές επιλογές στην επίθεση ήταν τα στοιχεία που έδωσαν το ροζ φύλλο αγώνα στο Περιστέρι. Κορυφαίος από το Περιστέρι ήταν ο Τσαρτσαρής (25π), ενώ πολύ καλή παρουσία είχε και ο Λάσα (15π). Από το Ηράκλειο ξεχώρισαν οι Φόρεστ (23π) Ολιβερ (15π).

Εύκολο έργο είχε ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Πανιώνιο που τον νίκησε με 82-65 «φορτσάροντας» στην επανάληψη. Οι «πράσινοι» αν και στο ημίχρονο είχαν οριακή διαφορά (38-32) εντούτοις στο Β' μέρος επέβαλαν πλήρως τον ρυθμό τους και συνεχώς αύξαναν τη διαφορά, κυρίως χάρις στην ευστοχία των περιφερειακών. Από τους νικητές ξεχώρισαν οι Κοχ (16π), Μποντίρογκα (18π), Ρότζερς (17π). Από τον Πανιώνιο ξεχώρισαν οι Μπεκ (15π), Σιούτης (11π).

Συγκλονιστικός αγώνας έγινε στα Πατήσια όπου το Μαρούσι... ίδρωσε μέχρι να κερδίσει τον ουσιαστικά υποβιβασμένο αλλά πάντα αξιόμαχο Σπόρτιγκ με 73-72 στην παράταση (κ.α. 64-64). Ο άνθρωπος που έσωσε δύο φορές την ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή ήταν ο «αειθαλής» Τζον Κόρφας (12π), αφού με τρίποντο στα 7`` πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας ισοφάρισε το σκορ ενώ στην παράταση με 3 εύστοχες βολές στο τέλος έδωσε τη νίκη. Εκτός του Κόρφα ξεχώρισαν ακόμα και οι Μανωλόπουλος (12π), Τέρνερ (15π), ενώ από τους γηπεδούχους οι Ραντούλοβιτς (13π), Μποσγανάς (11π), Κιάρας (15π).

Στο Αλεξάνδρειο ο Αρης δεν είχε και ιδιαίτερες δυσκολίες μέχρι να επικρατήσει της Νήαρ Ηστ με 90-76. Οι «κιτρινόμαυροι» πήραν από την αρχή προβάδισμα στο σκορ και στην ανάπαυλα προηγήθηκαν με 41-34. Κορυφαίος από τον Αρη ήταν για άλλη μια φορά ο Αρλάουσκας (23π), ενώ πολύ καλή παρουσία είχαν και οι Λιαδέλης (12π), Σιγάλας (18π). Από την ομάδα της Καισαριανής ξεχώρισαν οι Χιλ (17π), Πανταζόπουλος (17π). Η αγωνιστική ολοκληρώνεται σήμερα με τον αγώνα Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ ενώ χτες βράδυ έπαιζαν ο Εσπερος με τη Δάφνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ