Κυριακή 20 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι παρεμβάσεις του ΚΚΕ από το Γενάρη του 2017

Το ΚΚΕ από την αρχή του 2017 προχώρησε σε μια σειρά παρεμβάσεις και δραστηριότητες σχετικά με τα προβλήματα στην Πυροσβεστική. Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες καταδίκαζαν με την πολιτική τους τους πυροσβέστες, έχουν το θράσος να εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους, λες και δεν ξέρουν τίποτα για το «φόνο».

Ας δούμε πιο αναλυτικά μερικές από τις πιο σημαντικές παρεμβάσεις του ΚΚΕ, που επισήμαινε τα προβλήματα και ζητούσε να παρθούν άμεσα μέτρα.

09/01: Ερώτηση για τη στελέχωση των 12 περιφερειακών αεροδρομίων της ελληνογερμανικής κοινοπραξίας με προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος.

31/01: Ερώτηση για την υπηρετούσα δύναμη στη διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Θεσσαλονίκης και για τη μείωση της δύναμης στις ΠΥ Θεσσαλονίκης.

03/02: Ερώτηση για την άμεση απομάκρυνση των επικίνδυνων εγκαταστάσεων των εταιρειών αποθήκευσης και διακίνησης υγραερίου και υγρών καυσίμων ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ ΑΕ και ΒΡ από την περιοχή Γουβιά Κέρκυρας.

07/02: Επίκαιρη Ερώτηση για τη μονιμοποίηση των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης.

16/02: Κατάθεση τροπολογίας με θέμα: Μονιμοποίηση πενταετών και συμβασιούχων πυροσβεστών στο Σχέδιο Νόμου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης «Εθνικό Μητρώο Ιδιωτικών Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας και άλλες διατάξεις».

29/03: Συνάντηση κλιμακίου του Κόμματος με επικεφαλής τον βουλευτή του, Χρ. Κατσώτη, με τους υπουργούς Σκουρλέτη και Τόσκα, κατάθεση υπομνήματος σχετικά με τη στελέχωση των περιφερειακών αεροδρομίων από την ελληνογερμανική κοινοπραξία «Fraport».

03/04: Επίκαιρη Ερώτηση για τις απαράδεκτες υπηρεσιακές συνθήκες για τους πυροσβέστες στα περιφερειακά αεροδρόμια της «Fraport».

25/04: Ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών, Περιβάλλοντος για την προετοιμασία και μέτρα πρόληψης για την αντιπυρική περίοδο.

27/04: Συνάντηση κλιμακίου του ΚΚΕ και του βουλευτή Χρ. Κατσώτη με τον αρχηγό του ΠΣ.

05/06: Ερώτηση για την αποκατάσταση απονομής της σύνταξης χηρείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

19/06: Ερώτηση για τις απαράδεκτες μετακινήσεις πυροσβεστών λόγω έλλειψης προσωπικού.

22/06: Ερώτηση για την Ιδρυση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λιμένων σε Ρόδο, Κέρκυρα, Αλεξανδρούπολη και επαναλειτουργία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιμένα Καβάλας.

27/06: Ερώτηση για την άμεση χορήγηση προσαύξησης στις αποδοχές των υπαλλήλων των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, που τελούν σε κατάσταση μόνιμης διαθεσιμότητας.

04/07: Επίκαιρη Ερώτηση για τη μειωμένη χρηματοδότηση του Πυροσβεστικού Σώματος, που δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στο έργο των πυροσβεστών και στην πυρόσβεση.

08/07: Αναφορά για την αναβάθμιση του 1ου ΠΣ Λάρισας.

10/07: Ερώτηση για την άμεση κατάργηση των περιοριστικών διατάξεων του ΠΔ 82/2016 για τις γονικές άδειες των πυροσβεστικών υπαλλήλων.

24/7: Ερώτηση με θέμα «Κίνδυνοι για την πυροπροστασία αστικών περιοχών όπου εδρεύουν Πυροσβεστικά Κλιμάκια, ελλείψει μόνιμης παρουσίας πυροσβεστικών δυνάμεων».

25/07: Ερώτηση με θέμα «Μεταστέγαση του Α' Πυροσβεστικού Σταθμού Κέρκυρας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρόγραμμα περιοδειών στην Αθήνα(2009-03-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ