Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
Προσδοκίες στους «δικεφάλους», δυσκολίες για «πράσινους»

Με τον ΠΑΟΚ να κρατάει την τύχη στα χέρια του μετά τη νίκη στο πρώτο παιχνίδι, την ΑΕΚ να έχει βάσιμες ελπίδες και τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, οι τρεις ελληνικές ομάδες ρίχνονται σήμερα στις ρεβάνς για τα πλέι οφ του Europa League, που θα κρίνουν τα εισιτήρια για την πρόκριση στους ομίλους.

ΑΕΚ - Μπριζ: Να τελειώσει ό,τι άρχισε

Εχοντας μείνει όρθια στο Βέλγιο με το 0-0 κόντρα στην Μπριζ, η ΑΕΚ καλείται σήμερα στο ΟΑΚΑ να κάνει το βήμα παραπάνω και να ολοκληρώσει αυτή την φορά το έργο της. Θυμίζουμε ότι κάτι ανάλογο είχε συμβεί πέρσι και κόντρα στη Σεντ Ετιέν, ωστόσο μετά την ισοπαλία στο Παρίσι η Ενωση αποκλείστηκε στην έδρα της. Οπως και να έχει, το σκορ του πρώτου αγώνα θεωρείται επισφαλές, ιδιαίτερα μάλιστα αν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι η Μπριζ διαθέτει μια ταχύτατη μεσοεπιθετική γραμμή. Τους κινδύνους έχει επισημάνει και ο τεχνικός της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ, τα πλάνα του οποίου, με βάση τα όσα έδειξε τις προηγούμενες μέρες, αναμένεται να κινηθούν στη λογική του ενισχυμένου κέντρου. Από τον σημερινό αγώνα για την Ενωση θα λείψει ο τιμωρημένος Λιβάγια, ενώ εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού βρίσκονται οι Γιακουμάκης, Τζανετόπουλος, Λαμπρόπουλος.

Εστερσουντ - ΠΑΟΚ: Στο χέρι του η πρόκριση

Με τον αέρα της νίκης με 3-1 ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί στη Σουηδία με αντίπαλο την Εστερσουντ. Οι «ασπρόμαυροι», που κρατούν την τύχη στα χέρια τους, καλούνται να σφραγίσουν το εισιτήριο για τους ομίλους αφού άλλωστε οτιδήποτε άλλο θα μοιάζει με... αυτοκτονία. Στην ομάδα παρά τη μέτρια εμφάνιση που μεσολάβησε κόντρα στον Λεβαδειακό (0-0 στη Λιβαδειά) για το πρωτάθλημα, υπάρχει η αισιοδοξία ότι ο στόχος θα επιτευχθεί. Συγκέντρωση και προσοχή στις αντεπιθέσεις των γηπεδούχων, που έδειξαν ιδιαίτερα επικίνδυνοι στην Τούμπα, ήταν δύο από τα βασικά ζητήματα που ζήτησε από τους παίκτες του ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Στα ευχάριστα για τον Ρουμάνο τεχνικό η ενσωμάτωση στην αποστολή του Πέλκα, που ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

Ατλέτικ Μπιλμπάο - ΠΑΟ: Με δύσκολη αποστολή

Εχοντας δυσκολέψει αρκετά την αποστολή του μετά την ήττα στο πρώτο παιχνίδι με 3-2 και μάλιστα αυτοκτονώντας (είχε προηγηθεί με 2-0 στο 64'), ο Παναθηναϊκός με αντίπαλο την Ατλέτικ στο Μπιλμπάο καλείται πλέον να αντεπεξέλθει στα πλέον δύσκολα. Με την πρόκριση να μοιάζει... βουνό οι «πράσινοι» επιδιώκουν ένα γρήγορο γκολ που είναι ικανό να αλλάξει τις διαμορφωμένος ισορροπίες. Ως πρώτο μέλημά τους είναι μια εμφάνιση ανάλογη με αυτή στο 60λεπτο του πρώτου αγώνα όταν είχαν κυριαρχήσει έναντι των αντιπάλων τους. Για τον Μαρίνο Ουζουνίδη οι παίκτες του σήμερα πρέπει να αποφύγουν λάθη παρόμοια με αυτά του πρώτου παιχνιδιού, που έδωσαν δικαιώματα στους αντιπάλους τους, και να έχουν σαφώς μεγαλύτερη συγκέντρωση καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ο Ελληνας τεχνικός συμπεριέλαβε στην αποστολή για σήμερα τον Ζέκα (παρά τα σενάρια για μεταγραφή) όπως και τους Τσάβες, Γιόχανσον, που κάνουν ντεμπούτο σε ευρωπαϊκό παιχνίδι με την ελληνική ομάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ