Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ
Προχωρά η εκχώρηση στο κεφάλαιο

Αναρτήθηκαν χτες στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως» οι χάρτες με τα προς παραχώρηση θαλάσσια οικόπεδα για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην ελληνική επικράτεια.

Σύμφωνα με τις δύο σχετικές αποφάσεις του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη, παραχωρούνται συνολικά τρεις θαλάσσιες περιοχές, με σύμβαση μίσθωσης: Βόρεια της Κεφαλονιάς και δυτικά των νησιών Λευκάδας και Κέρκυρας και δύο οικόπεδα νοτιοδυτικά και δυτικά της Κρήτης.

Για τις συγκεκριμένες περιοχές έχει προκηρυχθεί προ δεκαημέρου διεθνής διαγωνισμός, με τους ενδιαφερόμενους να καλούνται να υποβάλουν τις προσφορές τους εντός τριών μηνών. Οσον αφορά στη διάρκεια του σταδίου των ερευνών, που διαιρείται σε τρεις φάσεις, μπορεί να φτάσει και τα οκτώ έτη.

Για την παραχώρηση δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων νοτιοδυτικά και δυτικά της Κρήτης (εμβαδού περί τα 20.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα έκαστη) έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον οι εταιρείες «Total E&P Greece B.V», «ExxonMobil Exporation and Production Greece (Crete) B.V» και «Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ». Αντίστοιχα, για το θαλάσσιο οικόπεδο εμβαδού 6.671 τετραγωνικών χιλιομέτρων στη Δυτική Ελλάδα, ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει η «Energean Oil & Gas - Ενεργειακή Αιγαίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ