Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
Συλλυπητήριο μήνυμα

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του αγωνιστή ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, που «έφυγε» από τη ζωή.

Στο μήνυμά του το Συνδικάτο αναφέρει: «Ο Γιώργος ήταν μέχρι το τέλος της ζωής του, με την παρουσία και τη δράση του, ένα από τα λίγα ζωντανά παραδείγματα αφοσίωσης και πίστης στο ταξικό εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα, στους αγώνες του και στον τελικό σκοπό του.

Από το 1954 στο Σωματείο Μαγείρων, είτε ως απλό μέλος είτε από θέσεις ευθύνης, δημιούργησε στέρεες βάσεις για τις επόμενες γενιές, για την ενοποίηση του κλάδου, συμβάλλοντας στο να έχουμε κατακτήσεις όπως το 8ωρο και τα Βαρέα.

Ηταν ως συνδικαλιστής και συνάδελφος στο πλευρό πάντα του εργάτη και της εργάτριας, υπηρετώντας από πολλές θέσεις τα ιδανικά για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, αλύγιστος, ασυμβίβαστος, σεμνός, πάντα στη διάθεση του Συνδικάτου μας, μέχρι που "έφυγε".

Τίμησε την εμπιστοσύνη των εργαζομένων του κλάδου, μεταφέροντας απλόχερα την πείρα που απέκτησε σε συνθήκες σκληρής ταξικής πάλης, στο σήμερα, εμπνέοντας τους νέους και τις νέες με τα ιδανικά του ταξικού εργατικού κινήματος, δίνοντας όλες του τις δυνάμεις για τον τελικό σκοπό, την ανατροπή του καπιταλισμού, την κατάργηση της εκμετάλλευσης.

Τον αποχαιρετούμε με τη δέσμευση ότι θα συνεχίσουμε στο δρόμο που περπάτησε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ