Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Βάζουν τους εμποροϋπαλλήλους να δουλέψουν μέχρι τα ξημερώματα!

Την αντίθεσή του στη «λευκή νύχτα» που διοργανώνει ο δήμος Καλαμάτας αύριο, Σάββατο, εκφράζει το Συνδικάτο Υπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα Μεσσηνίας. Στο πλαίσιο της «λευκής νύχτας», τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά από τις 8 μ.μ. του Σαββάτου έως τα ξημερώματα της Κυριακής. Οπως καταγγέλλει το Συνδικάτο, οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να δουλέψουν απάνθρωπα ωράρια, με ανταμοιβή συνήθως ένα ρεπό, στην καλύτερη περίπτωση.

«Τα σμπαραλιασμένα ωράρια, οι ατομικές συμβάσεις, οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου, οι πετσοκομμένοι μισθοί των 300-400 ευρώ, η απληρωσιά, η ανεργία και η εντατικοποίηση είναι κυρίαρχα στον κλάδο. (...) Οι εργαζόμενοι στις μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις στο νομό μας έχουν ήδη υποστεί πολλάκις μειώσεις μισθών και ατομικές συμβάσεις εργασίας», αναφέρει το Συνδικάτο. Προσθέτει πως σε αυτήν την επίθεση οι επιχειρηματικοί όμιλοι στον κλάδο έχουν «στήριγμα» τη δημοτική αρχή, «που κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να εξασφαλίσει στους μεγαλέμπορους μαγαζιά ανοιχτά 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες τη βδομάδα, ενώ διαθέτει και δημοτικούς πόρους για να χρηματοδοτήσει διάφορες φιέστες». Την ίδια στιγμή, «δεκάδες μικρομαγαζάτορες δεν αντέχουν την αύξηση του λειτουργικού κόστους, την αύξηση των ωρών εργασίας, τη φοροεπιδρομή και τον ανταγωνισμό με τις μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν τα οικονομικά περιθώρια να πιέζουν και να σφίγγουν τη θηλιά του ανταγωνισμού, με τη στήριξη των εκάστοτε κυβερνήσεων».

Το Συνδικάτο, μεταξύ άλλων, διεκδικεί την κατάργηση των νόμων και διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο και προβλέπουν τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ