Σάββατο 26 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ
Επιδοτούμενο ίντερνετ για πρωτοετείς φοιτητές

Επιδοτούμενο internet για τους πρωτοετείς προπτυχιακούς φοιτητές που θα εγγραφούν το επόμενο διάστημα στις σχολές τους, ανακοίνωσαν χτες ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Ν. Παππάς, και ο υπουργός Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου.

Οι δικαιούχοι φοιτητές θα λάβουν κουπόνι (voucher) που θα αντιστοιχεί με επιχορήγηση του 80% του μηνιαίου παγίου της σταθερής ή κινητής (mobile) σύνδεσης που θα επιλέξουν. Το μέγιστο ποσό της επιχορήγησης για κάθε φοιτητή ανέρχεται στα 5 ευρώ το μήνα και σύμφωνα με τα παραδείγματα που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας και είχαν ισχύσει πέρσι, πρόκειται για πακέτα των 4, των 5 ή των 10 GB, που φτιάχνουν οι εταιρείες - πάροχοι, στους οποίους η κυβέρνηση προσφέρει τους πρωτοετείς φοιτητές ως πελάτες.

Η επιδότηση θα διαρκέσει 12 μήνες και οι δικαιούχοι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα ελεύθερης επιλογής παρόχου και συμβολαίου. Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται στο ποσό των 3.062.000 ευρώ.

Ανακοινώνοντας αυτό το πρόγραμμα επιδότησης, ο υπουργός Παιδείας το ενέταξε στα μέτρα φοιτητικής μέριμνας, ανοίγοντας ταυτόχρονα θέμα για παρεμβάσεις στα ουσιαστικότερα θέματα στον τομέα αυτόν. Συγκεκριμένα, ο υπουργός είπε ότι «οι υλικοί πόροι που δαπανώνται για τη σίτιση για τη μεταφορά των φοιτητών με το πάσο στα μέσα μαζικής μεταφοράς, για το στεγαστικό επίδομα και για τα συγγράμματα, είναι ένα ποσό που αγγίζει τα 200 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Και εμείς θεωρούμε ότι αυτό και πρέπει να αυξηθεί, αλλά κυρίως να ορθολογικοποιηθεί ο τρόπος με τον οποίο είναι δομημένο», συμπλήρωσε ο υπουργός σπέρνοντας σοβαρές ανησυχίες, καθώς η «ορθολογικοποίηση» τα τελευταία χρόνια είναι συνώνυμη των περικοπών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ