Κυριακή 27 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ
Φαβορί η Γαλλία, επικίνδυνες Σλοβενία και Φινλανδία

Η Γαλλία, αντίπαλος της Εθνικής στον όμιλο της Α' φάσης, θεωρείται εκ των φαβορί και της φετινής διοργάνωσης
Η Γαλλία, αντίπαλος της Εθνικής στον όμιλο της Α' φάσης, θεωρείται εκ των φαβορί και της φετινής διοργάνωσης
Οσον αφορά τους αντιπάλους της Εθνικής στον όμιλο της Α' φάσης, ξεχωρίζει η Γαλλία, που παρά τις απουσίες φαντάζει ως απόλυτο φαβορί για την πρωτιά, ενώ ιδιαίτερη ματιά χρειάζονται Σλοβενία και Φινλανδία που δείχνουν αρκετά φιλόδοξες τοποθετώντας τον πήχη ψηλά.

ΓΑΛΛΙΑ: Με απουσίες αλλά φαβορί

Μπορεί από το φετινό σχήμα των «τρικολόρ» να απουσιάζουν παίκτες όπως ο ηγέτης της, Τόνι Πάρκερ, ο Νικολά Μπατούμ, ο βασικός της σέντερ, Ρούντι Γκομπέρ, όμως ακόμη κι έτσι οι προσδοκίες των Γάλλων φθάνουν αρκετά ψηλά αφού στόχος τους δεν είναι απλά η κατάκτηση ενός μεταλλίου αλλά η κορυφή. Αλλωστε, η πλειάδα σημαντικών παικτών που διαθέτουν, όπως ο Φουρνιέ του ΝΒΑ και οι έμπειροι από την Ευρώπη Ντε Κολό, Ερτέλ, Ντιό, Τζάκσον, βάζουν την υπογραφή τους για μια ιδανική πορεία.

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Επικίνδυνοι οικοδεσπότες

Διαθέτοντας στις τάξεις τους έναν από τους καλύτερους Ευρωπαίους σουτέρ, τον Πετέρι Κοπόνεν, οι οικοδεσπότες του ομίλου της Α' φάσης Φινλανδοί δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστούν μια από τις επιθετικότερες ομάδες του τουρνουά. Σε αυτό συντελεί και το βασικό τους όπλο που είναι η ταχύτητα, αφού οι ίδιοι αρέσκονται στο γρήγορο ρυθμό παιχνιδιού. Η φετινή ομάδα μάλιστα παρουσιάζεται ιδιαίτερα ενισχυμένη και στη λεγόμενη «φροντ λάιν» με την παρουσία του νεαρού φόργουορντ Λαούρι Μαρκάνεν, που αν και ψηλός μπορεί να τραβηχτεί άνετα πιο έξω, ενώ έχει και ιδιαίτερη ευστοχία στα σουτ από μέση και μακρινή απόσταση.

ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Με πεντάδα - φωτιά

Για μια ακόμη φορά οι ο Σλοβένοι παρουσιάζονται με μια εξαιρετική βασική πεντάδα, τους Ντράγκιτς, Ντόντσιτς, Μπλάζιτς, Ράντολφ, Βίντμαρ. Ως αγωνιστικό σύνολο έδειξε να συνδυάζει απόλυτα το άκρως επιθετικό παιχνίδι και την καλή λειτουργία της άμυνας, ενώ ως ομάδα θεωρείται ιδιαίτερα αθλητική. Ως μειονέκτημα πάντως λαμβάνεται η έλλειψη βάθους στο ρόστερ και η εμφανής σε πολλές περιπτώσεις αγωνιστική διαφορά ανάμεσα σε βασικούς παίκτες και στις εφεδρείες της ομάδας. Οπως και να έχει πάντως θεωρείται μια επικίνδυνη ομάδα.

ΠΟΛΩΝΙΑ: Εμπειρία και νεανικότητα

Ενα συμπαγές σύνολο, που στηρίζεται στο συνδυασμό της εμπειρίας με το νέο αίμα, είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την εικόνα της Πολωνίας. Δίπλα στους έμπειρους, όπως ο Λάμπε, ο Ζαμόισκι, ο Κούλιγκ, ο Πόνιτκα, ο Κόζαρεκ, θα βρεθούν παίκτες όπως ο Πρέμιζλαβ Καρνόφσκι, που προέρχεται από αξιόλογη καριέρα στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ, ή το «βαρύ πυροβολικό» της ομάδας, ο Αμερικανός με πολωνικό διαβατήριο πλέον Εϊ Τζέι Σλότερ.

ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Να κάνει αισθητή την παρουσία της

Η Ισλανδία θεωρητικά φαντάζει ως η πλέον αδύναμη ομάδα του ομίλου, ωστόσο διαθέτει ενθουσιασμό που προκύπτει από το νεανικό της ομάδας και την πίστη πως θα μπορέσει να κάνει αισθητή την παρουσία της. Στους αξιόλογους παίκτες συγκαταλέγεται ο 19χρονος Τρίγκβι Χλίνασον, ένας σέντερ ύψους 2,16 μ. που έχει τραβήξει το ενδιαφέρον ανθρώπων του ΝΒΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ