Κυριακή 27 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΣΤΑΛΙΝ, του απελευθερωτή των λαών από το φασιστικό ζυγό, προσφέρω 500 ευρώ στην ΚΟΒ Β' Διαμερίσματος Πειραιά του ΚΚΕ και 500 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

Σ. Κ.

***

ΦΩΤΟ 2

Στην άσβεστη μνήμη των γονιών μου ΜΑΡΙΑΣ και ΓΙΩΡΓΟΥ ΟΡΝΙΘΟΠΟΥΛΟΥ προσφέρω 100 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

Η θυγατέρα, Ευδοξία

***

ΦΩΤΟ

Στις 23/8/2017 συμπληρώθηκαν 4 χρόνια από το θάνατο του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥ. Γεννήθηκε στο Καβαλάρι Κιλκίς το 1925.

Το 1941 οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ. Το 1944 κατατάχθηκε στον ΕΛΑΣ και το 1946 στον ΔΣΕ.

Πήρε μέρος σε πολλές μάχες, τραυματίστηκε και νοσηλεύτηκε για 5 μήνες στην Αλβανία. Το 1947 έγινε μέλος του ΚΚΕ.

Εζησε στην Τσεχοσλοβακία, όπου απέκτησε οικογένεια. Επαναπατρίστηκε οικογενειακώς το 1987 στη Θεσσαλονίκη.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Σταυρούπολης.

Η σύζυγος Κωνσταντινίδου Μαίρη

Τα παιδιά Παναγιώτης, Βασίλης, Βάλια

***

ΦΩΤΟ

Σήμερα, 27/8/2017, συμπληρώνονται 11 χρόνια από τη μέρα που «έφυγε» ο ΝΙΚΟΣ ΒΑΤΟΥΓΙΟΣ του Αλεξάνδρου, από το Αμάλου Ικαρίας, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, πιστός οπαδός του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του η σύζυγός του Σοφία, τα παιδιά του Αγγελική και Γιώργος, η εγγονή του Νικολέτα προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Ραχών Ικαρίας.

ΤΣΙΚΟΥΛΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΤΣΙΚΟΥΛΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
***

ΦΩΤΟ

Πέρασαν 19 χρόνια που «έφυγε» από κοντά μας ο ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΖΙΩΤΗΣ. Αγαπητός και τίμιος, σεμνός αγωνιστής, μέλος του ΚΚΕ. Στη μνήμη του προσφέρουμε 200 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η γυναίκα του, τα παιδιά του, τα εγγόνια και τα δισέγγονά του

***

ΦΩΤΟ 6

Στη μνήμη:

Του θείου μου ΣΩΚΡΑΤΗ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΥ (φωτ.), που εκτελέστηκε στις 7/12/1943 στον Πασσαβά Μαυροβουνίου Γυθείου με 40 ακόμη πατριώτες στα 18 του χρόνια από τους Γερμανούς και τους ντόπιους δοσίλογους.

Του θείου μου ΔΑΜΙΑΝΟΥ ΚΟΥΤΡΑΚΟΥ (φωτ.), που πέρασε στρατοδικείο στην Τρίπολη και εκτελέστηκε το 1947 στον Αϊ - Γιώργη δίπλα στο νεκροταφείο με όλους τους υπόλοιπους πατριώτες.

Της γυναίκας του θείας ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΚΟΥΤΡΑΚΟΥ (φωτ.), που την εκτέλεσαν οι χίτες στο γεφύρι Μαυροβουνίου και άφησε τρία μικρά παιδιά 12, 10 και 3 ετών.

Του θείου μου ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΥ (φωτ.), γεωπόνου, που πέρασε από το θανατοδικείο της Τρίπολης, μεταφέρθηκε στην Αίγινα και εκτελέστηκε στα 28 του χρόνια στου Γουδή μαζί με τους συντρόφους του Σπύρο Αναστασάκο, Δρακούλη Βουγιουκλάκη, Νίκο Πουλάκο, Δημήτρη Κατσαράκη στις 2 Φλεβάρη 1949.

Των σεβαστών παππούδων μου ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ και ΠΙΕΡΡΟΥ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΥ που βίωσαν αυτήν την τραγωδία.

Και των αγαπημένων μου γονιών ΘΕΟΔΩΡΑΣ (φωτ.) και ΝΤΙΝΟΥ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΥ (φωτ.) που έμειναν πιστοί μέχρι το τέλος της ζωής τους, προσφέρω μέσω ΚΟΒ Γυθείου 200 ευρώ στο τιμημένο Κόμμα μας.

ΜΗΤΡΟΓΩΓΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
ΜΗΤΡΟΓΩΓΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
Κατερίνα Σαραντάκου

  • Επίσης, η εγγονή όλων των ανωτέρω Αλεξία Παπαλεξάνδρου προσφέρει 50 ευρώ στη μνήμη τους μέσω ΚΟΒ Γυθείου.

***

ΦΩΤΟ

Συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από τις 16/7/2007 που «έφυγε» απρόσμενα από κοντά μας ο αγαπημένος μας σύντροφος ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ.

Το όραμά του για μια άλλη κοινωνία, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, θα συνεχίσουμε στους αγώνες που έρχονται.

Στη μνήμη του ο σύντροφος Ν. Στεφανίδης προσφέρει 20 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Μαραθώνα.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγωνιστή και φίλου του ΚΚΕ ΛΟΥΚΑ ΒΑΓΓΕΛΗ οι φίλοι, τα κομματικά μέλη και ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Κορυδαλλού προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Κορυδαλλού, το ποσό των 250 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της συντρόφισσάς μου ΜΑΡΙΓΟΥΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ καταθέτω στο ΚΚΕ 200 ευρώ.

Αντώνης Νικολάου

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συζύγου της, ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΚΟΥΛΑ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, του ΔΣΕ και του ΚΚΕ, η Αθανασία Τσικούλα από τον Πολύγυρο Χαλκιδικής προσφέρει 50 ευρώ στην ΚΟΒ Πολυγύρου και 50 ευρώ στην ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του συντρόφου μου και συζύγου, ΔΗΜΗΤΡΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ, και του γαμπρού μου ΕΡΜΗ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, που έκλεισαν δύο χρόνια που «έφυγαν» από τη ζωή, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της Οργάνωσης Ανάληψης και 50 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΖΙΩΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΖΙΩΤΗΣ
Μιράντα Ιωαννίδου

***

Στη μνήμη της αγωνίστριας μητέρας μας, ΗΛΕΚΤΡΑΣ ΚΑΡΑΤΖΑ του Νικολάου, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Βότση.

Τα παιδιά της

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συζύγου μου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ, που στις 9 Αυγούστου συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατό του, στην Ξηρόλιμνη Κοζάνης, σε ηλικία 101 ετών, έχοντας υπάρξει αγωνιστής για όλη του τη ζωή, πιστός στα ιδεώδη του Κόμματος, προσφέρω 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Αμπελοκήπων.

Η σύζυγός του Ελένη Γρηγοριάδου

***

ΦΩΤΟ 2

Ο πατέρας μας, ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ, απεβίωσε πριν από 24 χρόνια και η μητέρα μας, ΕΛΙΣΑΒΕΤ, πριν από έξι μήνες. Ηταν αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, με ισόβια δεσμά ο Βασίλης και φυλακές η Ελισάβετ, μέχρι και τη μεταπολίτευση, την εποχή της χούντας.

Για τους αγώνες τους και τις κακουχίες που πέρασαν και αντί για μνημόσυνο, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Σταυρούπολης, 100 ευρώ.

Ο γιος τους Γεώργιος Δημητριάδης και τα παιδιά του

***

ΦΩΤΟ

Στις 8 Αυγούστου συμπληρώθηκαν 41 χρόνια από τότε που «έφυγε» από τη ζωή ο σύντροφός μου στη ζωή και στον αγώνα και πατέρας, ΜΗΤΡΟΓΩΓΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ, αγωνιστής από τα φοιτητικά του χρόνια έως το τέλος της ζωής του, αφού πέρασε από φυλακές και εξορίες. Γεννημένος στην Καρδίτσα, εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1952. Για χρόνια υπήρξε μέλος του Γραφείου της ΕΔΑ πριν από τη χούντα. Το 1958 στάλθηκε εξορία. Συνδικαλιστής, από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου Λογιστών Θεσσαλονίκης έως το τέλος της ζωής του. Ενώ είναι καταζητούμενος από τη χούντα και κρύβεται, έπαθε έμφραγμα. Τον συνέλαβαν και κρατήθηκε στην Ασφάλεια για τρεις μήνες, χωρίς να του δίνουν τη σωστή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, έτσι «έφυγε» νωρίς από τη ζωή.

ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
Στην αξέχαστη μνήμη του προσφέρουμε 50 ευρώ στο Κόμμα μας το ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ροτόντας Θεσσαλονίκης.

Η γυναίκα του και συντρόφισσα, Μάγδα, τα παιδιά του, Πάνος και Αστέριος

***

Στην εκδήλωση στη Θεοτόκο Κόνιτσας το Σάββατο 19/8/2017, φίλος του Κόμματος έδωσε οικονομική ενίσχυση μέσω της ΚΟ Ιωαννίνων - Θεσπρωτίας στο ΚΚΕ με τη σημείωση: «Γι' αυτούς που πάλεψαν για δικαιοσύνη. ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΜΙΛΤΟΣ - ΑΧΙΛΛΕΑΣ - ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ και ΘΩΜΑΣ».

***

ΦΩΤΟ 4

Στη μνήμη των γονιών μου ΜΑΚΡΙΝΑΣ (φωτ.) και ΠΑΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΔΗ (φωτ.), της αδερφής μου ΑΝΝΑΣ ΒΕΝΕΤΗ (φωτ.), ΕΠΟΝίτισσας, του ανιψιού μου ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ (φωτ.), του συζύγου μου ΠΙΛΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΧΑΡΙΛΑΟΥ, της ΕΛΕΝΗΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΟΥ και του αδερφού της ΔΗΜΗΤΡΗ - ΤΑΚΗ, που εκτελέστηκαν το 1946, προσφέρω, μέσω της Κομματικής Οργάνωσης Κιλκίς, το ποσό των 200 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ, όπως ήταν η επιθυμία της μητέρας μου που μέσα από τον αγώνα πρόσφερε στο Κόμμα.

Η κόρη τους Ευαγγελία Πιλητσοπούλου

***

ΦΩΤΟ

Η ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΝΙΑΚΑ (1921 - 29/7/2017), η Λαζομπούλου, μεγάλωσε σε φτωχή αγροτική οικογένεια, με συμμετοχή στην ΕΑΜική Αντίσταση στη Δεσκάτη. Ο σύζυγός της, Κωνσταντίνος Δ. Νιάκας, αντάρτης του ΕΛΑΣ, του ΔΣΕ από 8/1946, πέθανε στην Τασκένδη της Σοβιετικής Ενωσης. Με καρτερικότητα και περηφάνια αντιμετώπισε τις δυσκολίες και ορθοπόδησε την οικογένεια. Ζωντανό παράδειγμα τιμιότητας κι ανθρωπιάς, αφοσίωσης και πίστης στις ιδέες της.

Με σεβασμό κι άπειρη ευγνωμοσύνη στην προσφορά της, προσφέρονται στο Κόμμα και στον «Ριζοσπάστη» 50 ευρώ μέσω ΚΟ Δεσκάτης.

Η οικογένεια του γιου της Δ. Κ. Νιάκα


ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ ΝΤΙΝΟΣ
ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ ΝΤΙΝΟΣ

ΚΟΥΤΡΑΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΚΟΥΤΡΑΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ

ΚΟΥΤΡΑΚΟΣ ΔΑΜΙΑΝΟΣ
ΚΟΥΤΡΑΚΟΣ ΔΑΜΙΑΝΟΣ

ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ
ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

ΒΑΤΟΥΓΙΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΒΑΤΟΥΓΙΟΣ ΝΙΚΟΣ

ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΡΝΙΘΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΡΝΙΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

ΜΑΚΡΙΝΑ ΑΓΓΕΛΙΔΗ
ΜΑΚΡΙΝΑ ΑΓΓΕΛΙΔΗ

ΟΡΝΙΘΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΟΡΝΙΘΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΙΩΣΗΦ ΣΤΑΛΙΝ
ΙΩΣΗΦ ΣΤΑΛΙΝ

ΑΝΝΑ ΒΕΝΕΤΗ
ΑΝΝΑ ΒΕΝΕΤΗ

ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΕΡΜΗΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ
ΕΡΜΗΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ

ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ
ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΟΥΚΑΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΟΥΚΑΣ

ΜΑΡΙΓΟΥΛΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΜΑΡΙΓΟΥΛΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΛΑΚΗΣ) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΛΑΚΗΣ) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΝΙΑΚΑ
ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΝΙΑΚΑ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ