Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Φωτ.

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΜΕΡΚΟΥΡΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, οπαδού του ΚΚΕ και αντιπροέδρου του Παραρτήματος Πάτρας της ΠΕΑΕΑ, που «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή, η γυναίκα του πρόσφερε 5.000 δρχ. στο Παράρτημα Πάτρας και ο φίλος του Αντρέας Λευτεριώτης 10.000 δρχ. στη ΝΕ Αχαΐας, μέσω ΚΟΒ Ζαρουχλέικων.

* * *

Στις 15 Αυγούστου 2001 «έφυγε» από τη ζωή, χτυπημένη από ανίατη ασθένεια, η ΚΑΙΤΗ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ.

Στη μνήμη της και αντί για μνημόσυνο, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου, 50.000 δρχ.

Ο σύντροφός της Γιώργος Σωτηρόπουλος

Τα αδέρφια Σταμάτης Σωτηρόπουλος, Σταμάτης Καραντάνης, Δέσποινα Ταταλιά, Νίκος και Βικτώρια Πολυγερινού

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αξέχαστου και αγαπημένου συντρόφου μου στη ζωή ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΑΚΑΛΟΥΔΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και κομμουνιστή ως το τέλος της ζωής του, προσφέρω στο κόμμα του, το ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου της οποίας ήταν μέλος, 10.000 δρχ.

Η γυναίκα του Μίνα Βακαλούδη

* * *

Φωτ.

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΝΙΤΑΡΑΣ από το Μαλανδρινό Φωκίδας επέστρεψε από τη μικρασιατική εκστρατεία τραυματίας. Στην Κατοχή εντάχθηκε στο κίνημα της Εθνικής Αντίστασης. Για την πατριωτική δράση του, μετά την Απελευθέρωση, πιάστηκε, φυλακίστηκε και εξορίστηκε. Αφησε πίσω του τη γυναίκα του και τα δυο μικρά κορίτσια του. Το 1949, ενώ ήταν εξόριστος στα Γιούρα, παρακρατικοί τρομοκράτες βασάνισαν και έπνιξαν τη γυναίκα του ΑΣΗΜΩ. Οταν αφέθηκε ελεύθερος, βρήκε το σπίτι του ρημαγμένο και τα παιδιά του χωρίς μητέρα.

Συνέχισε να αγωνίζεται ως το τέλος της ζωής του για τα ιδανικά του σοσιαλισμού.

Πέθανε στα 63 χρόνια του.

Στη μνήμη του προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Παιδείας Βύρωνα, 20.000 δρχ. και προτρέπω όλους να αγωνιστούν για τα ιδανικά για τα οποία αγωνίστηκαν ο Θανάσης και η Ασήμω Μανιτάρα. Πεδία αγώνων πολλά ανοίγονται και παίρνουν παγκόσμιες διαστάσεις (Γένοβα).

Η ανιψιά του Κατερίνα Μανιτάρα

* * *

Φωτ.

Τιμώντας τη μνήμη του ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΓΑΝΗ και την προσφορά στο ΚΚΕ και στον αγώνα για τα ιδανικά του σοσιαλισμού, που πέθανε πρόσφατα, και αντί για στεφάνι στον τάφο του, οι σύντροφοί του προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Νέας Ζωής - «Τζάκι», 40.000 δρχ. στο ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ