Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
Τηλεόραση
Μόρια για χορήγηση αδειών

Ομόφωνα με ορισμένες παρατηρήσεις κατέληξε χτες, σύμφωνα με πληροφορίες, το Κλιμάκιο για τις Ραδιοτηλεοπτικές άδειες του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης στη μοριοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών του Νομού Αττικής. Το κλιμάκιο εξέτασε τις αιτήσεις 42 υποψηφίων ραδιοφωνικών σταθμών για τις 15 άδειες που έχουν προκηρυχτεί για το Νομό Αττικής. Το Κλιμάκιο παίρνοντας υπόψη τα κριτήρια που ορίζονται από το νόμο, όπως απασχολούμενο προσωπικό, επενδύσεις και προγραμματική πληρότητα, κατέληξε στη μοριοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών που είχαν υποβάλει αιτήσεις. Να σημειωθεί ότι στη μοριοδότηση όπως έχει διευκρινίσει και ο πρόεδρος του ΕΣΡ Βασίλης Λαμπρίδης, δεν ελήφθη ως κριτήριο η παλαιότητα. Την τελική απόφαση διατυπώνοντας τη σύμφωνη γνώμη του για τις άδειες που θα χορηγηθούν, θα την πάρει η Ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Η πρόταση του Ειδικού Κλιμακίου για τη χορήγηση των ραδιοφωνικών αδειών, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ως εξής:

1) Planet 16 μόρια. 2) Λάμψη 16. 3) Εν Λευκώ 16. 4) Ράδιο Σφαίρα 15. 5) Ciao 15. 6) Πρόφιτ 15. 7) Πόλις 15. 8) Love Radio 15. 9) EVA FM 15. 10) Σπορ FM 15. 11) Ρυθμός 14. 12) Ράδιο Dee Jay 14. 13) Δίφωνο 14. 14) Πειραϊκή Εκκλησία 14. 15) ALPHA Sports με 14 μόρια.

Στη 16η θέση με 13 μόρια είναι το Radio Gold και στη 17η, 18η και 19η με 12 μόρια, είναι οι Χρώμα, DIVA και Ράδιο ΑΣΤΥ.

Να σημειωθεί ότι στους 15 ραδιοφωνικούς σταθμούς που σύμφωνα με τη μοριοδότηση και την πρόταση του Ειδικού Κλιμακίου του ΕΣΡ, συμπληρώνουν μόρια για χορήγηση αδειών, συμπεριλαμβάνονται και οι οκτώ ραδιοφωνικοί σταθμοί που είχε «υποδείξει» το ΕΣΡ για να λειτουργήσουν στο «μεταβατικό» στάδιο. Οι «υποδείξεις» είχαν γίνει μετά από αίτημα του υπουργού Τύπου Δ. Ρέππα προκαλώντας πολλές αντιδράσεις. Οι 8 ραδιοφωνικοί σταθμοί που λειτουργούν έως σήμερα με προσωρινή άδεια και περιλαμβάνονται στην πρόταση για νόμιμη άδεια να υπενθυμίσουμε ότι είναι οι: Σφαίρα, Σπορ FM, Πειραϊκή Εκκλησία, Ρυθμός, Ciao, Love, Profit και Planet.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ