Σάββατο 9 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ - ΑΓΡΙΝΙΟ
Μαθήματα αλληλεγγύης διοργανώνουν τα Εργατικά Κέντρα

Για 6η συνεχή χρονιά, φέτος, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας οργανώνει δωρεάν μαθήματα σε παιδιά ανέργων (Λυκείου - Γυμνασίου), ως πράξη ταξικής αλληλεγγύης προς τους ανέργους, στο πλαίσιο της γενικότερης δράσης του για τη διεκδίκηση μέτρων στήριξης των ανέργων και των οικογενειών τους. Τα μαθήματα που γίνονται είναι: Φιλολογικά, Μαθηματικά, Φυσική και Χημεία, με προτεραιότητα στους μαθητές του Λυκείου και στη συνέχεια του Γυμνασίου.

Οι εγγραφές θα γίνουν από την Τρίτη 12 έως την Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη, από 9.30 π.μ. έως τις 2 μ.μ., στα γραφεία του ΕΚΛ (2ος όροφος). Για την εγγραφή των παιδιών, πρέπει να προσκομίζονται: α) Αντίγραφο κάρτας ανεργίας τουλάχιστον του ενός από τους δύο γονείς. β) Φωτοτυπία του εκκαθαριστικού της εφορίας 2016. Προτεραιότητα θα έχουν τα παιδιά των οικογενειών που έχουν έως 20.000 ετήσιο οικογενειακό εισόδημα.

Το ΕΚΛ σημειώνει ότι με τη στήριξη μαθητών - παιδιών ανέργων θέλει να δώσει το μήνυμα στους ανέργους ότι δεν είναι μόνοι τους απέναντι στο πρόβλημα της ανεργίας και όλα τα άλλα βάσανα που μας φορτώνει το εκμεταλλευτικό σύστημα και τα κόμματα που το υπηρετούν. Υπάρχει στη Λάρισα το ταξικό Εργατικό Κέντρο και πολλά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, στα οποία πρέπει να συσπειρωθούν οι άνεργοι και να παλεύουν από κοινού για: Το δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, τη χορήγηση σε όλους τους ανέργους επιδόματος ανεργίας 600 ευρώ το μήνα χωρίς προϋποθέσεις, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δωρεάν μετακίνηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, να σταματήσουν οι κατασχέσεις και να παγώσουν τα δάνεια και οι οφειλές σε τράπεζες και Δημόσιο, να έχουν όλοι ρεύμα, νερό, θέρμανση και φυσικά το δικαίωμα στη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση.

Στο Αγρίνιο

Αντίστοιχη πρωτοβουλία παίρνει και το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, που διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά μαθήματα στήριξης σε μαθητές Γυμνασίου, σε συνεργασία με το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών και το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών.

«Με αυτή μας την πρωτοβουλία θέλουμε να εκφράσουμε έμπρακτα την ταξική μας αλληλεγγύη στους γονείς που αδυνατούν να στηρίξουν τα παιδιά τους στην προσπάθεια που κάνουν για τη μόρφωσή τους. Η αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική που εφάρμοσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ κ.λπ. και συνεχίζει να εφαρμόζει και η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, παίρνοντας καθημερινά καινούργια αντιλαϊκά μέτρα, φέρνουν σ' όλο και πιο δύσκολη θέση τους ανέργους, τα λαϊκά νοικοκυριά που δεινοπαθούν να αντεπεξέλθουν συνολικά στις καθημερινές τους υποχρεώσεις. Η κυβέρνηση με την αντιεκπαιδευτική πολιτική της υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο τον δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης, βάζοντας καινούργιους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση των παιδιών μας», σημειώνει, μεταξύ άλλων, το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου.

Οι εγγραφές για τα μαθήματα θα γίνονται καθημερινά Δευτέρα - Παρασκευή 9.00 π.μ. - 1.00 μ.μ. και 5.00 μ.μ. - 8.00 μ.μ. στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου από Δευτέρα 11 Σεπτέμβρη έως και Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ