Σάββατο 16 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
43ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Οι νέοι εργαζόμενοι και άνεργοι έχουν το δικό τους Στέκι

Το σύνθημα του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» «Το μέλλον δε θα 'ρθει από μονάχο του... αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς» φτάνει αυτές τις μέρες σε εκατοντάδες χώρους δουλειάς, σχολές της μαθητείας και της κατάρτισης, σε ΤΕΙ και πανεπιστήμια, σε τόπους κατοικίας. Από τις εκατοντάδες εξορμήσεις που πραγματοποιούν καθημερινά τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ με το κουπόνι ενίσχυσης και το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, σημαντική συζήτηση αναπτύσσεται και σε πολλούς χώρους δουλειάς που συγκεντρώνουν νέο ηλικιακά εργατικό δυναμικό, π.χ. με τους νέους στις Τηλεπικοινωνίες και την Πληροφορική, τον Επισιτισμό και τον Τουρισμό, το Εμπόριο κ.α.

Για τους εργαζόμενους και άνεργους δεν ξεκινάει νέα χρονιά από Σεπτέμβρη, αφού δεν έκανε παύση ποτέ. Μπορεί και πρέπει όμως να ξεκινήσει και να οργανωθεί, μέσα από τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, μια νέα αγωνιστική χρονιά!

Ετσι, η ΚΝΕ επιδιώκει η λειτουργία και οι δραστηριότητες στο Στέκι Νέων Εργαζομένων και Ανέργων του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» να αποτελέσουν κυριολεκτικά στέκι για τους χιλιάδες εργαζόμενους και άνεργους που θα επισκεφτούν και φέτος το Φεστιβάλ. Επιδιώκει να έρθουν σε επαφή με τις Οργανώσεις της ΚΝΕ, να γνωρίσουν και να συζητήσουν με τους κομμουνιστές που βρίσκονται μέσα στους χώρους δουλειάς και στους κλάδους τους.

Αναλυτικά, στο Στέκι Νέων Εργαζομένων και Ανέργων
  • Την Πέμπτη 21/9, στις 8 μ.μ., θα γίνει εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Από γενιά της ευελιξίας, της ανεργίας και της εκμετάλλευσης, να γίνουμε η γενιά της ανατροπής». Θα μιλήσει ο Γιώργος Στεφανάκης, Πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Αττικής και θα ακολουθήσουν σύντομες παρεμβάσεις από νέους συνδικαλιστές.
  • Στο χώρο θα προβάλλεται η έκδοση του Τμήματος για την Εργατική - Συνδικαλιστική Δουλειά της ΚΕ του ΚΚΕ «Επιτεύγματα και κατακτήσεις της εργατικής τάξης στο σοσιαλισμό». Αποτελεί προϊόν συλλογικής δουλειάς και μέσα από σπάνια υλικά, πλούσια στοιχεία και οπτικό υλικό, αναδεικνύει τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης στην πρώτη χώρα που ξεκίνησε την οικοδόμηση του σοσιαλισμού.
  • Εκθεση που επιμελήθηκε η Εργατική Επιτροπή του ΚΣ της ΚΝΕ για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στους νέους εργαζόμενους, προετοιμάζοντας τη «δίκαιη ανάπτυξη» στην Ελλάδα με συνταγές δοκιμασμένες στον «παράδεισο της Ευρωπαϊκής Ενωσης». Αποκαλύπτει το ρόλο όλων των αστικών κυβερνήσεων, που συνεχίζουν οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, στην υλοποίηση των σχεδίων των μονοπωλίων, τους κινδύνους που επιφυλάσσει για το λαό της πατρίδας μας η εμπλοκή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις ΕΕ - ΝΑΤΟ, με σκοπό την εξασφάλιση ευνοϊκότερης θέσης στα ελληνικά μονοπώλια στους ανταγωνισμούς της ευρύτερης περιοχής.

Η έκθεση ολοκληρώνεται με την παρουσίαση της πρότασης διεξόδου του ΚΚΕ μέσα από το σύνθημα του εργατικού κινήματος: «Σήμερα μπορείς και αν το καταλάβεις, να γίνεις ο κυρίαρχος του πλούτου που παράγεις».

  • Στο χώρο θα δίνεται μπροσούρα της Εργατικής Επιτροπής με τίτλο «Ο "Οδηγητής" δίπλα στους νέους εργαζόμενους», με άρθρα που επιμελήθηκε από το 42ο Φεστιβάλ μέχρι σήμερα μαζί με τη Συντακτική Επιτροπή του «Οδηγητή».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ