Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
43ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ «ΟΔΗΓΗΤΗ»
ΠΑΤΡΑ
Το Κόμμα μας έχει δεσμούς αίματος με την εργατική τάξη και το λαό

Στο Φεστιβάλ μίλησε ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Από τις εκδηλώσεις στην Πάτρα
Από τις εκδηλώσεις στην Πάτρα
Με τη συμμετοχή εκατοντάδων νέων και μεγαλύτερων σε ηλικία, που παρακολούθησαν με ενδιαφέρον το πλούσιο πολιτικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ολοκληρώθηκε το Σάββατο το διήμερο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στην Πάτρα. Εκθέσεις, θεματικά περίπτερα, αφιερώματα, μαθητικά συγκροτήματα, αλλά και γνωστοί και αγαπημένοι καλλιτέχνες πλαισίωσαν τις εκδηλώσεις.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Βαδίζουμε μπροστά, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, ανοίγουμε νέους δρόμους στην πάλη της εργατικής τάξης, του εργαζόμενου λαού, που πρέπει να έρθει στην εξουσία. Πατάμε, ταυτόχρονα, γερά στις ρίζες του εργατικού κινήματος και σε ό,τι πολύτιμο δημιούργησε η επαναστατική πάλη στη χώρα μας και διεθνώς (...)

Το φετινό Φεστιβάλ είναι απάντηση στη λυσσασμένη αντικομμουνιστική επίθεση που προηγήθηκε, στην αισχρή προσπάθεια να ταυτίσουν το φασισμό - ναζισμό με τον κομμουνισμό. Δεν μας φοβίζει η αντικομμουνιστική τους επίθεση, η προσπάθειά τους να διαστρεβλώσουν και να συκοφαντήσουν την ιστορία του κινήματός μας. Γιατί "σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει". Το Κόμμα μας και το κομμουνιστικό κίνημα έχουν βαθιές ρίζες μέσα στην εργατική τάξη και το λαό. Σ' αυτόν τον τόπο δεν υπάρχει δρόμος, σοκάκι, σπίτι, βουνό και ρεματιά που να μην έχει βαφτεί με το αίμα χιλιάδων μελών και στελεχών του ΚΚΕ για τα δικαιώματα του λαού, της εργατικής τάξης. Αυτοί οι δεσμοί είναι δεσμοί αίματος, δεν διαρρηγνύονται.

Πριν λίγες μέρες, με αντιπροσωπεία της ΚΕ, επισκεφτήκαμε τη Γυάρο, το γνωστό "θανατονήσι", που μαρτύρησαν χιλιάδες αγωνιστές κομμουνιστές, γιατί έμειναν πιστοί στα ιδανικά του ΚΚΕ, στον αγώνα για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης, για τα δίκια του λαού. Η Γυάρος συμβολίζει, ακόμα και σήμερα, ότι η αστική τάξη δε δίστασε και δε διστάζει, μπροστά σε κανένα έγκλημα, για να υπερασπιστεί την εξουσία της που εδραιώθηκε πάνω στην εκμετάλλευση της εργατικής τάξης και στην εξόντωση των πρωτοπόρων αγωνιστών της.

Η Γυάρος όπως και δεκάδες άλλοι τόποι μαρτυρίου συμβολίζουν τον ηρωισμό, την αντοχή των αγωνιστών, που εμπνέονται απ' τα ιδανικά του ΚΚΕ, αυτών που "νίκησαν ακόμα και το θάνατο". Συμβολίζει, επίσης, ότι καμία δύναμη δεν μπορεί να εξοντώσει, να εξαφανίσει το ΚΚΕ. Γατί είναι σάρκα από τη σάρκα, αίμα από το αίμα της εργατικής τάξης. Γιατί έχει στρατηγική και θέληση να μη διστάσει μπροστά σε καμιά θυσία, για να απελευθερωθούν οι εργαζόμενοι από την καπιταλιστική σκλαβιά. Αυτός είναι ο εφιάλτης των αστών.

Ο αντικομμουνισμός, όπως και αν εκφράζεται, δείχνει το φόβο των αστών, στη χώρα μας και διεθνώς, για τη δύναμη της εργατικής τάξης, για την απήχηση που μπορούν να αποκτήσουν τα ιδανικά, οι αξίες και το πολιτικό Πρόγραμμα του ΚΚΕ. Η ουσία είναι ότι τρέμουν από το φόβο τους, γνωρίζοντας ότι οι αιτίες που γέννησαν την Οκτωβριανή Επανάσταση είναι σήμερα ακόμα πιο ώριμες, προβάλλουν πιο επιτακτικά, ότι δεν μπορούν να τις ανατρέψουν.

Το μόνο που τους μένει, αυτό που μπορούν να κάνουν, είναι να δηλητηριάζουν τους λαούς, διαστρεβλώνοντας την Ιστορία, να τρομοκρατούν ότι η βαρβαρότητα είναι μονόδρομος. Οικοδομούν τα ιδεολογικά δεσμά των λαών πάνω στην ψευτιά και την τρομοκρατία. Μάταιος ο κόπος τους. Αργά ή γρήγορα θα βρεθούν μπροστά στην αμείλικτη πραγματικότητα. Η ήττα είναι προσωρινή. Στον αιώνα που βαδίζουμε, θα προχωρήσει η επαναστατική ανασυγκρότηση του κομμουνιστικού κινήματος, θα υπάρξουν νέες νικηφόρες επαναστάσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ