Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η «Ασκητική» στο Ηρώδειο

«Ν' αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί εγώ θα φταίω».(Ν. Καζαντζάκης).

Η «Ασκητική» του Ν. Καζαντζάκη παρουσιάζεται στο Ηρώδειο, σήμερα Πέμπτη στις 21.00, στο πλαίσιο της 60ής επετείου - Ετος Ν. Καζαντζάκη 2017, με την υποστήριξη των Εκδόσεων Καζαντζάκη και του ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Θεατρική προσαρμογή - Σκηνοθεσία: Πάνος Αγγελόπουλος. Μουσική: Δημήτρης Παπαδημητρίου. Σκηνικά: Mάιρα Βαζαίου. Κοστούμια: Λευκή Δεριζιώτη. Κίνηση: Ερση Πήττα. Μάσκες: Γιάννης Ζημιανίτης.

Το φιλοσοφικό αυτό έργο, που ο ίδιος θεωρούσε «το σπόρο απ' όπου βλάστησε όλο το έργο του», αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κείμενα του συγγραφέα, μέσα από το οποίο προσπαθεί να εκφράσει τα μεταφυσικά του πιστεύω. Μιλάει για τη μάχη του ανθρώπου με τις δυνάμεις της υλικής, πνευματικής και ηθικής φθοράς και την ανάδειξη εκείνων των ικανοτήτων και αρετών που τον ωθούν να μάχεται, να δημιουργεί και να ελπίζει..

Πρωταγωνιστούν: Νικήτας Τσακίρογλου, Κατερίνα Διδασκάλου, Τάσος Νούσιας, Μαρία Κίτσου, Αγγελος Θεοφίλου, Mιχαέλα Κυβεντίδου, Μιχαήλ Γιαννικάκης. Επίσης, ομάδα 16 ηθοποιών - χορού και συμμετοχή ενόργανου συνόλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ