Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
Συνάντηση με γονείς για τη σίτιση στα Ολοήμερα

Το ζήτημα της σίτισης στα ολοήμερα προγράμματα των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων συζητήθηκε στη συνάντηση στην οποία προσκάλεσε τη Δευτέρα η δημοτική αρχή Πετρούπολης τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς των παιδιών που φοιτούν σε αυτά.

Από την πλευρά της δημοτικής αρχής έγινε ξεκάθαρο ότι θα στηρίξει με κάθε τρόπο τον αγώνα των γονιών και των εκπαιδευτικών, αφού θέση της είναι ότι η σίτιση των παιδιών στα ολοήμερα προγράμματα θα πρέπει να γίνεται κατά αποκλειστική ευθύνη του κράτους και να είναι τέτοια που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες διατροφικές ανάγκες των παιδιών, ιδιαίτερα σε σχέση με το εντατικοποιημένο ωράριό τους. Ο δήμαρχος, Βαγγέλης Σίμος, αναφέρθηκε στην απαράδεκτη στάση του υπουργείου Παιδείας, το οποίο αρνήθηκε συνάντηση με τη δημοτική αρχή, αφού, όπως ανέφερε, για το συγκεκριμένο θέμα υπάρχει σχετική εγκύκλιος και ως εκ τούτου δεν προκύπτει η ανάγκη συνάντησης.

Από την πλευρά των εκπαιδευτικών και των γονιών τονίστηκε η ανάγκη να βρεθεί άμεσα λύση από το υπουργείο με την πρόσληψη τραπεζοκόμων, ενώ όλοι συμφώνησαν πως σήμερα είναι αναγκαίο όσο ποτέ να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες από το κράτος, ώστε να οργανωθούν κατάλληλοι σύγχρονοι χώροι εστίασης, σε όλα τα ολοήμερα σχολεία και νηπιαγωγεία, για τη δωρεάν σίτιση όλων των παιδιών, με την εξασφάλιση εξειδικευμένου προσωπικού πλήρους απασχόλησης. Η συνάντηση κατέληξε σε ένα κείμενο υπογραφών το οποίο θα κατατεθεί στο υπουργείο Παιδείας, με παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί από τη δημοτική αρχή, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ