Παρασκευή 6 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΑΣ
Παρέμβαση στην Πρυτανεία από φοιτητικούς συλλόγους

Κινητοποίηση στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Πατρών έκαναν χτες φοιτητικοί σύλλογοι του Ιδρύματος, με αιχμή τα ζητήματα της διανομής των ακαδημαϊκών συγγραμμάτων του τρέχοντος εξαμήνου, της στέγασης, της μέριμνας και της μετακίνησης των φοιτητών κ.ά.

Μεταφέροντας τα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών σημειώνει μεταξύ άλλων: «Ακούσαμε ότι πρέπει να μπει αντίτιμο για τη σίτιση και για τη στέγαση και να πληρώνουν οι ίδιοι οι φοιτητές τα αναλώσιμά τους. Για τα συγγράμματα η απάντησή τους ήταν ότι στηρίζονται στον υπουργό, που θα έχουν συνάντηση το επόμενο διάστημα, αφήνοντας "στον αέρα" το ζήτημα και μη δίνοντας ξεκάθαρη απάντηση». Οι δυνάμεις του ΜΑΣ επισημαίνουν επίσης πως «από την κινητοποίηση εξασφαλίστηκε για τους πρωτοετείς φοιτητές η πρόσβαση στη μετακίνηση με το μειωμένο εισιτήριο με τη βεβαίωση σπουδών και στη σίτιση με το έντυπο του εκκαθαριστικού». Το ΜΑΣ καλεί σε επαγρύπνηση και στη νέα κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων σήμερα το μεσημέρι για τα ζητήματα των συγγραμμάτων και της εστίας.

Να σημειωθεί ότι η Πρυτανεία κατήγγειλε προπηλακισμούς εναντίον της Πρυτάνεως και των προέδρων των Τμημάτων από 30 περίπου άτομα μετά το τέλος της κινητοποίησης και για το γεγονός το ΜΑΣ επισημαίνει πως «πρόκειται για γεγονότα που δεν ταιριάζουν στο οργανωμένο φοιτητικό κίνημα και στους συλλόγους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ