Παρασκευή 6 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Ο Γκάτσος που αγάπησα» σήμερα στο Ηρώδειο

Με τον Μανώλη Μητσιά και την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

Η μουσικοθεατρική παράσταση «Ο Γκάτσος που αγάπησα», η μεγάλη επιτυχία του περσινού χειμώνα, παρουσιάζεται σήμερα στο Ωδείον Ηρώδου Αττικού, στις 9 το βράδυ.

Ο Μανώλης Μητσιάς συναντιέται στη σκηνή με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, η οποία απαγγέλλει στίχους του ποιητή και τραγουδά για πρώτη φορά επί σκηνής. Ανάμεσα στα τραγούδια, θα ακουστούν κείμενα σε επιμέλεια Αγαθής Δημητρούκα.

Ενα αφιέρωμα από καρδιάς στον ποιητή των τραγουδιών και μέσα από αυτό μια ολοκάθαρη μουσική διαδρομή στην Ιστορία και τον Πολιτισμό της νεότερης Ελλάδας. Οι στίχοι του Νίκου Γκάτσου θα πλημμυρίσουν τη σκηνή του Ηρωδείου με τις μελωδίες των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Δήμου Μούτση, Λουκιανού Κηλαηδόνη και Ηλία Ανδριόπουλου. «Μη μου χτυπάς τα μεσάνυχτα την πόρτα», «Ο Γιάννης ο φονιάς», «Τ΄Αστέρι του Βοριά», «Αθανασία», «Κεμάλ», «Αύριο πάλι», «Ραλλού», «Ασπρη μέρα και για μας», «Χάρτινο το Φεγγαράκι», «Αθήνα», «Ηταν καμάρι της αυγής», είναι μερικοί μόνο από τους τίτλους των τραγουδιών που θα ακουστούν.

Συντελεστές: Αχιλλέας Wastor (πιάνο), Ηρακλής Ζάκκας (μαντολίνο, μπουζούκι), Σταύρος Καβαλιεράτος (μπάσο).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ