Παρασκευή 21 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2004
«Πράσινο φως» για την επέκταση ξενοδοχειακών μονάδων

Φορτώνουν την Αθήνα με νέες κατασκευές και νέα ξενοδοχεία καταγγέλλει ο Ν. Γκατζής

Στο βάθος, το δάσος όπου θέλουν να επεκτείνουν τις εγκαταστάσεις τους τα «Αστέρια»
Στο βάθος, το δάσος όπου θέλουν να επεκτείνουν τις εγκαταστάσεις τους τα «Αστέρια»
Το «πράσινο φως» δίνει η κυβέρνηση σε ξενοδοχειακές μονάδες να επεκτείνουν τις εγκαταστάσεις τους σε ιδιόκτητα οικόπεδα δίπλα, με πρόσχημα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Αυτή η δυνατότητα δίνεται στους επιχειρηματίες, με τροπολογία που κατέθεσε χτες ο υπουργός Πολιτισμού Ε. Βενιζέλος στο νομοσχέδιο για την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων (σ.σ. ψηφίστηκε χτες και στα άρθρα).

Ετσι, για παράδειγμα, τα Αστέρια της Γλυφάδας θα μπορούν πλέον και με το νόμο να επεκταθούν στο παρακείμενο δάσος, ενώ πολλές άλλες μονάδες, που έχουν υποβάλει επενδυτικά σχέδια στο υπουργείο Ανάπτυξης δε θα συναντήσουν νομικά εμπόδια...

Οπως παρατήρησε και ο εισηγητής του ΚΚΕ, Ν. Γκατζής, η Αθήνα παρά το ότι είναι η πόλη με τον πιο ασφυκτικό συντελεστή πυκνότητας και δόμησης εντούτοις και με το πρόσχημα της Ολυμπιάδας φορτώνεται συνέχεια με νέες κατασκευές και νέα ξενοδοχεία.

Ο Ελ. Βενιζέλος τελικά απέσυρε διάταξη που περιέχονταν στην τροπολογία, σύμφωνα με την οποία παρακάμπτονταν οι πολεοδομικοί κανόνες που ισχύουν στην Αθήνα, προκειμένου να κατασκευαστούν σταθμοί μετεπιβίβασης και χώροι στάθμευσης του Μετρό. Με άλλες τροποποιήσεις που έκανε στο νομοσχέδιο τα δημοσιογραφικά χωριά, που θα λειτουργήσουν στην Ολυμπιάδα, μειώνονται σε οκτώ από εννιά αποκλείοντας την περιοχή της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής.

Συζήτηση έγινε και για το «Στοίχημα» και ο υφυπουργός Πολιτισμού Γ. Φλωρίδης, αναφερόμενος στην ενδεχόμενη συμμετοχή ελληνικών ομάδων σε αυτό είπε ότι είναι σε απόλυτη ισχύ η Υπουργική Απόφαση που απαγορεύει τη συμμετοχή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ