Σάββατο 7 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η καπιταλιστική ανάπτυξη σπρώχνει στο ξεκλήρισμα τους μικρομεσαίους αγρότες

Με περιοδείες στη Θεσσαλία ενημερώνει το ΚΚΕ το λαό για τους στόχους του «αναπτυξιακού συνεδρίου»

Από την περιοδεία στο δημαρχείο Λάρισας
Από την περιοδεία στο δημαρχείο Λάρισας
Συνεχίζεται η πολιτική εξόρμηση των ΚΟ του ΚΚΕ με αφορμή το «αναπτυξιακό συνέδριο» της κυβέρνησης για τη Θεσσαλία. Με περιοδείες και ομιλίες σε χώρους δουλειάς, στις πόλεις και στα χωριά της, κλιμάκια του Κόμματος ενημερώνουν το λαό της περιοχής σχετικά με τους πραγματικούς στόχους που υπηρετεί και προωθεί αυτή η «δίκαιη» καπιταλιστική ανάπτυξη, που προπαγανδίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Με αγρότες σε χωριά του νομού Καρδίτσας συνομίλησε ο Βαγγέλης Μπούτας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι η ανάπτυξη που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όχι μόνο δεν βοηθάει τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, αλλά τους σπρώχνει ακόμα πιο βαθιά στο ξεκλήρισμα και στη φτώχεια.

Είπε μεταξύ άλλων: «Θα πρέπει να καταλάβουν οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι ότι η καπιταλιστική αγορά ευθύνεται που τα προϊόντα μας δεν έχουν καλές τιμές, που το κόστος παραγωγής είναι υψηλό, που η ζωή μας στο χωριό, αντί να καλυτερεύει, πάει συνεχώς στο χειρότερο. Σήμερα χρειάζεται η οργάνωση της πάλης των μικρομεσαίων αγροτών, μέσα από τους Αγροτικούς Συλλόγους, τις Ομοσπονδίες, την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, ενάντια στην πολιτική ξεκληρίσματος της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, σε συμμαχία με τους εργάτες και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Ενας αγώνας που πρέπει να συνδέεται με την προοπτική μιας άλλης εξουσίας και οικονομίας, που θα δρομολογήσει έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο ανάπτυξης, με κοινωνική ιδιοκτησία στη γη και στα άλλα μέσα παραγωγής. Μόνο τότε μπορεί πραγματικά να γίνει καλύτερη η ζωή του μικρομεσαίου αγρότη».

Σε συζητήσεις που είχαν με τους εργαζόμενους κατά την περιοδεία τους στο δήμο Λάρισας, ο Αγ. Σίμος, μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ, και οι Ζ. Γκαραλιάκος και Θ. Σερδένης, μέλη της ΤΕ Λάρισας του Κόμματος, απηύθυναν κάλεσμα σε όλους όσοι δίνουν τη μάχη της επιβίωσης και του μεροκάματου, σε όλους αυτούς που παράγουν τον κοινωνικό πλούτο, αλλά δεν τον καρπώνονται, αντίθετα, είναι τα μόνιμα θύματα των αντιλαϊκών μέτρων και των μνημονίων διαρκείας, να καταδικάσουν την κυβέρνηση που, μέσα και από «αναπτυξιακά συνέδρια», μοιράζει τις γνωστές αυταπάτες. Σκοπός της είναι να εγκλωβίσει τα λαϊκά στρώματα στους στόχους των ομίλων, των μεγαλοεπιχειρηματιών, του κεφαλαίου, σημείωσαν.

Το σημερινό πρόγραμμα

Οι περιοδείες και οι ομιλίες στελεχών του Κόμματος συνεχίζονται και το πρόγραμμα περιλαμβάνει αύριο Κυριακή, στις 7 μ.μ., ομιλία του Βαγγέλη Μπούτα, μέλους της ΚΕ, στην πλατεία Γιόλδαση.

Σήμερα Σάββατο, περιοδείες θα πραγματοποιηθούν:

Στην Καρδίτσα, στο Σούπερ Μάρκετ «Σκλαβενίτης» (οδός Τρικάλων), στις 10 π.μ., από κλιμάκιο, με επικεφαλής την Χαρά Κούτρα, μέλος της ΤΕ, στη Λαϊκή Αγορά Μουζακίου, στις 10 π.μ., με επικεφαλής τον Β. Κρανιά, μέλος της ΤΕ, στη Λαϊκή Αγορά Σοφάδων, στις 10 π.μ., με επικεφαλής τον Κ. Θεοδωρίδη, μέλος της ΤΕ, ενώ στο Φανάρι, στις 7 μ.μ., θα μιλήσει ο Αστέρης Χαλάτσης, μέλος της ΤΕ.

Στη Λάρισα, περιοδείες θα γίνουν σε ΕΒΕ στο κέντρο της πόλης, στις 10 π.μ., με επικεφαλής τον Πέτρο Κρίκη, μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας, στη Λαϊκή Αγορά Νεάπολης, στις 10 π.μ., με επικεφαλής τον Χρήστο Μπίκα, μέλος της ΤΕ.

Στα Τρίκαλα, περιοδείες θα γίνουν στη Λαϊκή Αγορά Σιδηροδρομικού Σταθμού Τρικάλων, στις 9.30 π.μ., με επικεφαλής τον Σωτήρη Σωτηρόπουλο, μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας, στη Λαϊκή Αγορά Φαρκαδόνας, στις 9.30 π.μ., με επικεφαλής τον Αχ. Λιάτο, μέλος της ΤΕ, σε φροντιστήρια, στις 10 π.μ., με επικεφαλής την Αννα Κουτελίδα, μέλος της ΤΕ, στην Οιχαλία, στις 10 π.μ., με επικεφαλής τον Απ. Ζάχο, μέλος της ΤΕ, στη Δημοτική Ενότητα Φαλώρειας, στις 7 μ.μ., με επικεφαλής τον Β. Δημουλά, μέλος της ΤΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ