Σάββατο 7 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Στα Γιάννενα και τα Χανιά συνεχίστηκαν οι κινητοποιήσεις

Στα Γιάννενα
Στα Γιάννενα
Με περιφερειακές συγκεντρώσεις στα Γιάννενα και τα Χανιά το αγωνιστικό κίνημα των συνταξιούχων έδωσε χτες συνέχεια στις κινητοποιήσεις του, ενάντια στη βάρβαρη αντιασφαλιστική πολιτική.

Και οι χτεσινές κινητοποιήσεις ήταν ενταγμένες στα πλαίσια του δεκαήμερου δράσης, το οποίο διοργανώνουν με συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, OAEE, ΝΑΤ, ΠΟΣΕ - ΟΑΕΕ, ΠΣΣ Δικηγόρων.

Στην Ηπειρο

Στα Γιάννενα, οι απόμαχοι της δουλειάς από την Ηπειρο συγκεντρώθηκαν στο Εργατικό Κέντρο, όπου ο κεντρικός ομιλητής, Παντελής Τάτσης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, κάλεσε τους συνταξιούχους σε ετοιμότητα και κλιμάκωση των αγώνων τους. Μίλησαν επίσης ο Παναγιώτης Πάλμος, από την Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ, και η Χρυσούλα Λαμπούδη, από την Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου, ενώ χαιρέτισαν ο Νίκος Εξαρχος, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, και η Δήμητρα Στεφανοπούλου, από την Επιτροπή Αγώνα Εστιακών Φοιτητών Ιωαννίνων, που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις για το οξυμένο πρόβλημα της στέγασης.

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης εκπρόσωποι των συνταξιουχικών σωματείων από Γιάννενα, Αρτα, Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα που συμμετείχαν στην κινητοποίηση.

Στα Χανιά
Στα Χανιά
Αμέσως μετά ακολούθησε πορεία στην περιφέρεια Ηπείρου. Επειδή ο περιφερειάρχης απουσίαζε, οι συνταξιούχοι ζήτησαν να τους δεχτεί η αντιπεριφερειάρχης, ωστόσο, όπως καταγγέλλουν, αρνήθηκε να ενημερωθεί για τα προβλήματά τους επικαλούμενη υπηρεσιακή σύσκεψη.

Στην Κρήτη

Στους δρόμους βγήκαν οι συνταξιούχοι και από τους τέσσερις νομούς της Κρήτης, πραγματοποιώντας συγκέντρωση στα Χανιά, στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, και πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Μανώλης Ραλάκης, γγ της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, και ο Χρήστος Κολοβός, από την Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΟΑΕΕ. Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης εκπρόσωποι συνταξιουχικών σωματείων από τους νομούς της Κρήτης που συμμετείχαν.

Στην υπόλοιπη χώρα

Σωματεία συνταξιούχων του ΙΚΑ και του Δημοσίου πραγματοποίησαν χτες παράσταση διαμαρτυρίας στο υποκατάστημα του ΙΚΑ στην Κέρκυρα, ενώ ακολούθησε πορεία που κατέληξε στην περιφέρεια.

Την επόμενη βδομάδα οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται με τις εξής συγκεντρώσεις:

-- Στη Δυτική Μακεδονία, στην Κοζάνη, στις 9 Οκτώβρη, στην κεντρική πλατεία στις 11 π.μ.

-- Στην Κεντρική Μακεδονία, στη Θεσσαλονίκη, στις 10 Οκτώβρη, στο Αγαλμα Βενιζέλου στις 11 π.μ.

-- Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, στην Αλεξανδρούπολη, στις 11 Οκτώβρη, μπροστά στο Επιμελητήριο στις 11 π.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ