Παρασκευή 13 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΤ
Στρώνεται ο δρόμος για τη λεηλασία της ακίνητης περιουσίας του

Το δρόμο για τη λεηλασία της ακίνητης περιουσίας του ΝΑΤ, που χτίστηκε από το μόχθο των ναυτεργατών, ανοίγει διαπιστωτική πράξη που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας κατ' εφαρμογή του νόμου λαιμητόμου 4387/2016, σύμφωνα με την οποία ολόκληρη η περιουσία ενσωματώνεται στον ΕΦΚΑ.

Η διαπιστωτική πράξη συζητήθηκε στη χτεσινή συνεδρίαση της διοίκησης του Ταμείου. Παρότι τα μέλη της διοίκησης τάχθηκαν κατά της διαπιστωτικής πράξης, στο διά ταύτα - με εξαίρεση τον εκπρόσωπο της ΠΕΜΕΝ - εκπρόσωποι της ΠΝΟ, συνταξιουχικές οργανώσεις όπου κυριαρχούν οι δυνάμεις του συμβιβασμού και διορισμένοι εκπρόσωποι του Ταμείου, αποφάνθηκαν ότι θα ξεκινήσουν δικαστικές προσφυγές για το αν ευσταθεί η ερμηνεία της διαπιστωτικής πράξης...

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΕΜΕΝ επισημαίνει ότι η διαπιστωτική πράξη του υπουργείου αποτελεί συνέχεια του «νόμου λαιμητόμου». Μετά τις 12/5/2016 που τέθηκε σε εφαρμογή, σημειώνει, «έχουν δοθεί μόνο προσωρινές συντάξεις που κυμαίνονται μεταξύ 384 και 768 ευρώ, δεν εκδίδονται κύριες και επικουρικές συντάξεις, εφάπαξ», περικοπές που έρχονται να προστεθούν «στα ματωμένα πλεονάσματα που θα συνεχιστούν για το σύνολο των συνταξιούχων και των εργαζομένων».

Η ΠΕΜΕΝ επισημαίνει ότι ο εκπρόσωπός της στη διοίκηση του ΝΑΤ ανέδειξε ότι δεν πρόκειται για θέμα ερμηνείας των νόμων, αλλά για πολιτική που υπηρετεί την κερδοφορία του κεφαλαίου, την οποία υπηρετεί και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Ξεκαθάρισε ότι τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ θα συνεχίσουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των πολύμορφων αγώνων των ναυτεργατών και συνολικά των εργαζομένων, για την κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών νόμων και μνημονίων.

«Μεγάλες ευθύνες», τονίζει η ΠΕΜΕΝ, «έχουν οι δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού της ΠΝΟ που ανέστειλαν απεργιακές κινητοποιήσεις με αφορμή δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας κ. Πετρόπουλου, συμμετείχαν σε υπονομευτικούς διαλόγους μαζί με το προεδρείο του ΝΑΤ, για να καλλιεργούν συγχύσεις και αυταπάτες σε βάρος των ναυτεργατών».

Το ταξικό σωματείο απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους «να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη μαχητικότητα την οργάνωση και τον αγώνα για κατάργηση των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων, των μνημονίων, για Συλλογικές Συμβάσεις - Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ