Σάββατο 14 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
BASKET LEAGUE
Ξεχωρίζει η κόντρα των «κιτρινόμαυρων»

Μετά το ντέρμπι των «αιωνίων» Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στην πρεμιέρα, αυτό των «κιτρινόμαυρων» Αρη και ΑΕΚ στο «Νick Galis Hall» (Αλεξάνδρειο) της Θεσσαλονίκης παίρνει τη σκυτάλη του ενδιαφέροντος στη 2η αγωνιστική της Basket League.

Οι δύο αντίπαλοι προέρχονται από διαφορετικές πρεμιέρες στο πρωτάθλημα, αφού ο Αρης υπέστη την ήττα στην Αμαλιάδα από τον Κόροιβο, ενώ η ΑΕΚ επικράτησε των Τρικάλων χωρίς μεγάλες δυσκολίες. Μεσοβδόμαδα όμως το σκηνικό αντιστράφηκε στις υποχρεώσεις τους για το FIBA Champions League, με τον Αρη να επικρατεί της Ζιελόνα Γκόρα και την ΑΕΚ να χάνει από την Εστουντιάντες στο ΟΑΚΑ. Αν και η αναμέτρηση γίνεται νωρίς στη σεζόν, δεν στερείται βαθμολογικού ενδιαφέροντος, αφού η παρουσία στην πρώτη τριάδα αποτελεί κοινό στόχο των δύο αντιπάλων.

Στη «σκιά» της είδησης του τραυματισμού του Τίλι, που θα τον αφήσει εκτός δράσης για τουλάχιστον 4 μήνες, κάτι που μετρίασε τη χαρά για το καλό ξεκίνημα στην Ευρωλίγκα, με τη νίκη επί της Μπασκόνια, ο Ολυμπιακός αγωνίζεται εκτός έδρας με την Κύμη, θέλοντας να «ρεφάρει» την ήττα από τον ΠΑΟ στο ΣΕΦ την 1η αγωνιστική.

Ο Παναθηναϊκός, με τον αέρα της νίκης του στην πρεμιέρα, υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, ο οποίος στις μέχρι τώρα τρεις επίσημες υποχρεώσεις του σε Κύπελλο, πρωτάθλημα και Ευρώπη δεν έχει «γευτεί» τη νίκη.

Στα ενδιαφέροντα παιχνίδια συγκαταλέγεται και η αναμέτρηση στην Κρήτη μεταξύ Ρεθύμνου - Κόροιβου.

Το πρόγραμμα: ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ: Προμηθέας Πατρών - ΓΣΛ/Φάρος (16.30), Πανιώνιος - Κολοσσός Ρόδου (16.30), Ρέθυμνο - Κόροιβος (16.30), Τρίκαλα - Λαύριο (16.30), Αρης - ΑΕΚ (17.00 ΕΡΤ1). ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ: Κύμη - Ολυμπιακός (17.00 ΕΡΤ1), Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ (18.00 Cosmote Sports 4).

  • Λόγω τεχνικού ζητήματος της ΕΡΤ δεν θα υπάρξει παράλληλη μετάδοση στο πρόγραμμα του Σαββάτου, πλην του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ