Τρίτη 17 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Απόφαση σε πλήρη αντίθεση με το κοινό περί δικαίου αίσθημα

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για τη νέα απόρριψη των αιτήσεων αποφυλάκισης της Ηριάννας Β. Λ. και του Περικλή Μ.:

«Η προκλητική επιμονή των δικαστηρίων στην άδικη φυλάκιση της Ηριάννας Β. Λ. και του Περικλή Μ., χωρίς κανένα σοβαρό αποδεικτικό στοιχείο, μετά και τη σημερινή απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας, που απορρίπτει για δεύτερη φορά τις αιτήσεις αναστολής τους, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Τεράστιες ευθύνες έχει η κυβέρνηση, που διατηρεί άθικτο και εμπλουτίζει συνεχώς το κατασταλτικό νομοθετικό πλαίσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων, πάνω στο οποίο στηρίζονται τέτοιες αυταρχικές αποφάσεις.

Το ΚΚΕ το επόμενο διάστημα θα πάρει πρωτοβουλίες για την ανάδειξη αυτού του ζητήματος και την αλλαγή του συγκεκριμένου νομοθετικού πλαισίου».

Εξάλλου, πριν ξεκινήσει η διαδικασία για τη δεύτερη αίτηση αναστολής και συγκεκριμένα, τη Δευτέρα το πρωί, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ είχε εκδώσει την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η συνεχιζόμενη φυλάκιση της Ηριάννας Β. Λ., με βάση μιαν άδικη καταδικαστική απόφαση, χωρίς κανένα σοβαρό αποδεικτικό στοιχείο, είναι απαράδεκτη και προκλητική απέναντι στο κοινό περί δικαίου αίσθημα. Το ΚΚΕ, με την ευκαιρία της εκδίκασης της δεύτερης αίτησης αναστολής που έχει υποβάλει στο Εφετείο της Αθήνας, ζητά για μία ακόμα φορά την άμεση απελευθέρωσή της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ