Τετάρτη 18 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Τις μηνύσεις επιστράτευσε η εργοδοσία που πιάστηκε να παραβιάζει το ωράριο

Την προσπάθεια τρομοκράτησης και συκοφάντησης των μελών του από την εργοδοσία του σούπερ μάρκετ «Day Market» καταγγέλλει ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, τονίζοντας ότι η εργοδοσία αντιμετώπισε με μηνύσεις και ψευδείς κατηγορίες το κλιμάκιο του σωματείου που βρέθηκε στο κατάστημα της επιχείρησης την περασμένη Παρασκευή και διαπίστωσε ότι οι εργαζόμενοι δούλευαν στις 10 το βράδυ.

Οπως αναφέρει ο Σύνδεσμος στην ανακοίνωσή του, η επιχείρηση παραβιάζει συστηματικά το ωράριο, γεγονός που έχει καταγγελθεί και στην Επιθεώρηση Εργασίας. Την περασμένη Παρασκευή, όταν οι συνδικαλιστές του σωματείου ζήτησαν εξηγήσεις για την παραβίαση που διαπίστωσαν, δέχθηκαν υβριστική επίθεση αλλά και μηνύσεις από εκπροσώπους της εργοδοσίας. Πέντε εκπρόσωποι του σωματείου οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο, ως αποτέλεσμα των μηνύσεων που υπέβαλαν εκπρόσωποι της επιχείρησης, με κατηγορίες όπως «εξύβριση», «διατάραξη οικιακής ειρήνης» και άλλα παρεμφερή. Τη μεθόδευση κατήγγειλαν εργαζόμενοι που συγκεντρώθηκαν έξω από το αστυνομικό μέγαρο της Κέρκυρας, καθώς οι συνδικαλιστές κρατήθηκαν μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου, ενώ αναμένεται να οριστεί τακτική δικάσιμος.

«Φυσικά δεν μας εκπλήσσει η πρακτική αυτή. Είναι γνωστές οι πρακτικές της εργοδοσίας, όπως γνωστός είναι και ο ρόλος του μηχανισμού της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης απέναντι στο εργατικό - λαϊκό κίνημα και τους αγώνες του», σημειώνει ο Σύνδεσμος. Καλεί τους εργαζόμενους και τα σωματεία να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές και να δώσουν μαχητική απάντηση στην επίθεση που προετοιμάζουν κυβέρνηση και εργοδοσία στα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Τη συμπαράστασή του στο σωματείο εκφράζουν ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας και το Σωματείο Μηχανικών και Κατώτερων Πληρωμάτων «Ο Αγιος Σπυρίδων».

Καταγγελία από την ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ

Τις προσπάθειες τρομοκράτησης καταγγέλλει η ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι «πρόκειται για ένα ακόμη δείγμα για το πώς θέλουν να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στο εργατικό κίνημα».

Επισημαίνει ακόμα ότι «η ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση πάει χέρι χέρι με την κατεδάφιση όποιου εργατικού δικαιώματος έχει απομείνει» και συνοδεύεται «από την καταστολή για να φοβίζουν τους εργάτες να μη σηκώνουν κεφάλι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ