Παρασκευή 20 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ
Γενική Συνέλευση για Συλλογική Σύμβαση στο Ελεύθερο Θέατρο

Από παλιότερη κινητοποίηση του ΣΕΗ
Από παλιότερη κινητοποίηση του ΣΕΗ
Εκτακτη Γενική Συνέλευση αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης στο Ελεύθερο Θέατρο. Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Νοέμβρη, στις 17.00, στο Θέατρο ΑΛΙΚΗ (Αμερικής 4, Αθήνα).

Η ανακοίνωση - κάλεσμα του ΣΕΗ έχει ως εξής:

«Οι προηγούμενες κυβερνήσεις, όπως και η σημερινή, δημιούργησαν όλο το θεσμικό - νομικό πλαίσιο για τη δραματική επιδείνωση της ζωής μας. Το ΣΕΗ όλο το προηγούμενο διάστημα μπήκε μπροστά στην οργάνωση των αγώνων του κλάδου. Η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με το ΚΘΒΕ, το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, το Εθνικό, έβαλε θεμέλια, μας οδήγησε να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα. Αξιοποιούμε αυτήν την πείρα, γνωρίζοντας τις δυσκολίες που θα έχουμε για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στο Ελεύθερο Θέατρο, δεν μπορούμε όμως να υποταχθούμε σε αυτές.

Δίνουμε τη μάχη με αισιοδοξία, με όρους συλλογικούς, μέσα από το Σωματείο μας, από τις Γενικές μας Συνελεύσεις

Δίνουμε τη μάχη για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στο Ελεύθερο Θέατρο, ανοίγουμε τη συζήτηση συνολικά για τους όρους και τις συνθήκες εργασίας στο Ελεύθερο Θέατρο: Διάρκεια σύμβασης, πρόβες, ασφάλιση, ωράρια, μέτρα για τους όρους πρόσληψης και τις συνθήκες εργασίας.

Δίνουμε τη μάχη, βάζοντας ταυτόχρονα εμπόδια στο καθεστώς του ωρομίσθιου ενσήμου, της υπογραφής ατομικών συμβάσεων εργασίας με όλο και χειρότερους όρους, των απλήρωτων προβών...

Δίνουμε τη μάχη για να μπορούμε να ασκούμε την τέχνη μας με αξιώσεις, να την εξελίσσουμε, να μπορούμε να προσφέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα στον τελικό αποδέκτη, το κοινό. Δίνουμε τη μάχη να μπορούμε να ζούμε από αυτήν. Για την εργασιακή και οικονομική μας εξασφάλιση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ