Κυριακή 22 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΜΠΑΜΠΗΣ ΜΠΕΝΑΤΟΣ
ΜΠΑΜΠΗΣ ΜΠΕΝΑΤΟΣ
ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του πρωτοπόρου αγωνιστή και οικογενειάρχη ΗΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟΥ, που τίμησε σε όλη του τη ζωή το ΚΚΕ παραμένοντας πιστός στις ιδέες του μαρξισμού - λενινισμού και του προλεταριακού διεθνισμού, η οικογένειά του προσφέρει στο ΚΚΕ 500 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Κιάτου Κορινθίας, της οποίας ήταν μέλος.

  • Στη μνήμη του αποβιώσαντα εκλεκτού συντρόφου ΗΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟΥ, λαμπρού αγωνιστή, μαρξιστή - λενινιστή στο τιμημένο ΚΚΕ, συμπατριώτη μου, προσφέρω την ταπεινή μου ενίσχυση μέσω της ΚΟΒ Κιάτου, ποσού 50 ευρώ, εκ μέρους μου και εκ μέρους του κοινού φίλου μας, στην Οργάνωση των εκπαιδευτικών του Κόμματος, Μανώλη Ψαρρά (από τη Νάξο).

Τάσος Κυριαζής

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των αγαπημένων μας ΜΠΑΜΠΗ ΜΠΕΝΑΤΟΥ και ΑΘΗΝΑΣ ΔΑΛΜΑΡΑ προσφέρουμε στο ΚΚΕ 80 ευρώ.

Αντώνης, Κατερίνα και Θεοδοσία Δαλμάρα

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συναγωνιστή ΣΠΥΡΟΥ ΤΟΥΛΙΑΤΟΥ, εκλεκτού επιστήμονα, φιλόλογου - ιστορικού, οργανωτικού Γραμματέα της Παν. Ενωσης Φιλολόγων και συνεργάτη του Τμ. Παιδείας της ΚΕ του ΚΚΕ και του περιοδικού «Θέματα Παιδείας» αντί για στεφάνι προσφέρουμε για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ 80 ευρώ μέσω ΚΟΒ Βορείων της ΤΟ Εκπαιδευτικών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

Οι συνάδελφοι και συναγωνιστές του, Αβραμίδου Νατάσα, Παπαδόπουλος Μιχάλης, Μπιμπίρη Ελένη και Τατιάνα

ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΧΡΗΣΤΕΑΣ
ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΧΡΗΣΤΕΑΣ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της πολυαγαπημένης μας συζύγου, συντρόφισσας και μητέρας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ (Ντίνας) ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ, που με τον πρόωρο χαμό της πριν από ένα χρόνο (20 Οκτώβρη 2016) μας γέμισε λύπη και στενοχώρια, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, του οποίου ήταν μέλος μέχρι το τέλος της ζωής της, 150 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ανω Πόλης Θεσσαλονίκης.

Ντίνα, μας λείπεις πολύ.

Ο σύζυγός της Κωνσταντίνος Κυριακίδης

Τα παιδιά της Θεοφάνης Κυριακίδης και Λεϊλά Κυριακίδου - Μουσαλλάμ

***

ΦΩΤΟ 5

Στη μνήμη της αδελφής μου ΜΑΡΙΑΣ ΓΚΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ - ΣΠΑΝΟΥ, που πέρασε ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από κοντά μας, των γονιών μου ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ και ΑΝΝΑΣ ΣΠΑΝΟΥ, του αδελφού μου ΝΙΚΟΥ ΣΠΑΝΟΥ και του γαμπρού μου ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΑΚΟΥ, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ιπποκράτη Λάρισας του Κόμματος.

Ελένη Σπανού

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη των λατρεμένων μου γονιών, ΓΙΟΡΚΙ ΔΙΟΝ. ΙΑΚΩΒΙΔΗ (φωτ.) και ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΙΩΑΝ. ΣΟΥΛΕΜΕΤΖΙΔΟΥ, αταλάντευτων αγωνιστών του ΚΚΕ, προσφέρω 300 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Νάουσας.

Γ. Ιακωβίδου - Πουλτσίδου

***

ΦΩΤΟ

Στις 18 Σεπτέμβρη «έφυγε» από τη ζωή ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ, οπαδός του ΚΚΕ.

Σήμερα, Κυριακή 22 Οκτώβρη, γίνεται το 40ήμερο μνημόσυνο.

Στη μνήμη του, ο ξάδερφός του Κωνσταντίνου Βασίλης δίνει 50 ευρώ στο Κόμμα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΝΔΑΚΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΝΔΑΚΗΣ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της συντρόφου και συντρόφισσας ΚΑΤΙΑΣ ΤΣΟΛΚΑ - ΓΡΗΓΟΡΑΤΟΥ, ιδρυτικού μέλους της ΕΙΝΑΠ και υπέρμαχου του Εθνικού Συστήματος Υγείας, που στις 14 Οκτώβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος απώλειας, προσφέρουμε στο Κόμμα 100 ευρώ για τις ανάγκες των εορτασμών των 100 χρόνων από την Οκτωβριανή Επανάσταση.

Ο άνδρας της

Διονύσης Γρηγοράτος

***

Στη θύμηση του ΓΙΑΝΝΗ ΒΥΘΟΥΛΚΑ, η κόρη του Αύρα Κ. προσφέρει στο τιμημένο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ ΕΒΕ Μενιδίου.

***

Στις 22 Αυγούστου 2017 «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος φίλος και σύντροφος ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΥΡΟΓΙΩΡΓΗΣ, από τα Κεραμέ Ευδήλου Ικαρίας. Στη μνήμη του, αντί για λουλούδια, προσφέρω στην ΚΟΒ Ευδήλου του ΚΚΕ 30 ευρώ.

Γεια σου, σύντροφε. Γεια σου, φίλε.

Γιώργος Τσαντές

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΑΝΤΩΝΗ ΠΑΠΠΑ, επί πολλά χρόνια στελέχους της Κομματικής Οργάνωσης Μαγνησίας, που κλείνουν 2,5 χρόνια από το θάνατό του, προσφέρουμε 50 ευρώ, μέσω της Τομεακής Οργάνωσης Μαγνησίας, για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

Η γυναίκα του, τα παιδιά του, τα εγγόνια του

***

ΦΩΤΟ

Στις 20 Σεπτέμβρη 2017 «έφυγε» από τη ζωή η δραστήρια οπαδός του ΚΚΕ ΜΕΡΤΖΙΑΝΗ ΕΥΘΥΜΙΑ.

Η Μερτζιάνη Ευθυμία γεννήθηκε στο Ρήγιο Εβρου το 1938, από αγροτική πολυμελή οικογένεια.

Το 1958 παντρεύεται τον Μερτζιάνη Πασχάλη από τους Πετράδες Εβρου και από τότε μέχρι και την τελευταία μέρα της ζωής της, μαζί πάλεψαν τα βάσανα της ζωής και του αγώνα.

Διακρίθηκε ιδιαίτερα, παρά τις απανωτές απειλές και τις συστάσεις της Αστυνομίας, στο μοίρασμα του ψηφοδελτίου πρώτα της ΕΔΑ και μετά το 1974 του ΚΚΕ.

Εμεινε πιστή στο Κόμμα μέχρι το τέλος της ζωής της.

ΑΘΗΝΑ ΔΑΛΜΑΡΑ
ΑΘΗΝΑ ΔΑΛΜΑΡΑ
Στη μνήμη της ο σύζυγός της προσφέρει για την ενίσχυση των οικονομικών του ΚΚΕ 50 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ Γ. ΔΑΝΔΑΚΗΣ γεννήθηκε το 1915 στην Αλεξανδρούπολη και έζησε στο χωριό Καβησός του Ν. Εβρου.

Υπήρξε στέλεχος του ΚΚΕ και στην Εθνική Αντίσταση μέλος του ΕΑΜ από το 1942, του ΕΛΑΣ το 1944 και του ΔΣΕ.

Σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου το καλοκαίρι του 1947, στην ευρύτερη περιοχή της κοινότητας Φερών του Ν. Εβρου, όπου και έδρασε. Λόγω της δράσης του, η γυναίκα του Χρυσή Δανδάκη ήταν εξόριστη στη Σαμοθράκη.

Στη μνήμη του καθώς και όλων εκείνων που σε εκείνη τη δεκαετία «η Ιστορία αλλιώς τους μίλησε», τα εγγόνια του Δημήτρης και Γιάννης προσφέρουν 300 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

Στις 25/10/1941, οι Γερμανοί κατακτητές ξεκλήρισαν τρία χωριά του Κιλκίς: Αμπελόφυτο, Κυδωνία και Κλειστό (Μούρσαλη - Κοτσολάρ - Μούσγαλη), όπου είχε σχηματιστεί η πρώτη αντιστασιακή ομάδα, ο «Αθανάσιος Διάκος», με αξιόλογη δράση.

Δολοφόνησαν όλους τους άντρες, έκαψαν τα σπίτια κι ανάγκασαν τους υπόλοιπους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Τα χωριά παραμένουν μέχρι σήμερα ακατοίκητα.

Πολλοί από εκείνους τους κατοίκους κατέφυγαν στην Ξηρόβρυση. Πέντε χρόνια αργότερα, στις 20/11/1946, πρώην συνεργάτες των Γερμανών, που κυκλοφορούσαν ελεύθεροι και θριαμβευτές, σκότωσαν αυτήν τη φορά, αφού πρώτα κακοποίησαν άμαχες γυναίκες και μάλιστα εγκύους, γέρους και παιδιά.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΣΜΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΣΜΑΣ
Στη μνήμη των θυμάτων καθώς και στη μνήμη των αδελφών του πάτερα της ΠΑΥΛΟΥ ΚΟΤΣΑΛΙΔΗ, που σκοτώθηκε από τους Γερμανούς στην Κυδωνία, ΑΒΡΑΑΜ ΚΟΤΣΑΛΙΔΗ, μαχητή του ΔΣΕ που επέζησε, και ΒΑΝΙΑ ΚΟΤΣΑΛΙΔΗ του Παύλου, που σκοτώθηκε ως μαχητής του ΔΣΕ, η Ελένη Κοτσαλίδου προσφέρει 300 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Στις 17 Ιούλη συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφος ΘΕΟΔΟΣΗΣ (ΣΑΚΗΣ) ΧΡΗΣΤΕΑΣ.

Η απουσία του μας άφησε μεγάλο κενό στην καρδιά μας αλλά κυρίως στους ταξικούς αγώνες που έδινε πάντα το «παρών», πιστός μέχρι τέλους στα ιδανικά του ΚΚΕ. Προσφέρουμε στη μνήμη του, μέσω της ΚΟΒ Γλυφάδας, 100 ευρώ.

Η σύντροφός του Μαργαρίτα και τα παιδιά του Ηλέκτρα και Χρήστος

***

ΦΩΤΟ

«Σκέψου η ζωή να τραβάει το δρόμο της / και συ να λείπεις. / Να 'ρχονται οι Ανοιξες με πολλά διάπλατα παράθυρα / και συ να λείπεις. / Ενα ανθισμένο δέντρο να σκύβει στο νερό / πολλές σημαίες ν' ανεμίζουν στα μπαλκόνια / και συ να λείπεις.

Να λείπεις - δεν είναι τίποτα να λείπεις. / Αν έχεις λείψει για ό,τι πρέπει / θα 'σαι για πάντα μέσα σ' όλο τον κόσμο!» (από τις «Γειτονιές του Κόσμου» του Γιάννη Ρίτσου).

Πέρασαν τρία χρόνια από τότε που «έφυγες», μα είσαι πάντα εδώ, μας συντροφεύεις, μας δίνεις δύναμη!

Στη μνήμη του λατρεμένου μας συζύγου και πατέρα ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΣΜΑ προσφέρουμε στο ΚΚΕ 60 ευρώ μέσω ΚΟΒ Εθνικής.

Σία - Σωτήρης

  • Επίσης, στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΣΜΑ, σύντροφοι από την ΚΟΒ Εθνικής της ΤΟ Χρηματοπιστωτικού της ΚΟ Αττικής προσφέρουν 55 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Ενας χρόνος συμπληρώθηκε από τότε που «έφυγε» από τη ζωή ο σύντροφος ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΑΣ.

Γεννημένος το 1932 στο Πανιπέρι Μεσσηνίας, ήρθε στην Αθήνα σε νεαρή ηλικία, όπου εργάστηκε ως οικοδόμος.

ΣΠΥΡΟΣ ΤΟΥΛΙΑΤΟΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΤΟΥΛΙΑΤΟΣ
Μέλος της ΕΔΑ, του ΔΣ του Σωματείου Σοβατζήδων Αθήνας, του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Ανθούπολης, του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ. Ακούραστος και πρωτοπόρος ανταποκρίθηκε σε κάθε χρέωση του Κόμματος, πιστός στα ιδανικά και τις αξίες του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του η σύζυγός του Ασημίνα προσφέρει 20 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ανθούπολης Περιστερίου.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΙΤΕΛΑ η ΚΟΒ Πύλης, της οποίας ήταν μέλος και για πολλά χρόνια Γραμματέας της, και η οικογένειά του προσφέρουν στην ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ το ποσό των 125 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΚΑΛΛΕΡΓΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (ΓΑΡΤΖΟΛΟΒΑΣΙΛΗ), που συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατό του (30/10/2016), τα αδέρφια του προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Κεντρικής Υπαίθρου Ηρακλείου του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Στις 21/8/2017 συμπληρώθηκαν 3 χρόνια που «έφυγε» από τη ζωή ο σύντροφος ΕΓΓΟΝΙΔΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ, από το Μάνδαλο Πέλλας. Συμμετείχε στην Εθνική Αντίσταση από το 1943 στις τάξεις του ΕΑΜ και πήρε μέρος στην ηρωική εποποιία του ΔΣΕ. Υπήρξε πολιτικός πρόσφυγας στην Τσεχία. Από τον επαναπατρισμό του μέχρι το τέλος της ζωής του παρέμεινε πιστό και περήφανο μέλος του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του τα παιδιά του Γεωργία, Μάρθα και τα εγγόνια του Τάσος και Μαρία προσφέρουν στην ΤΟ Ξάνθης του ΚΚΕ 50 ευρώ για οικονομική ενίσχυση.

ΚΑΤΙΑ ΤΣΟΛΚΑ - ΓΡΗΓΟΡΑΤΟΥ
ΚΑΤΙΑ ΤΣΟΛΚΑ - ΓΡΗΓΟΡΑΤΟΥ
***

ΦΩΤΟ

Στις 11/10/2017 «έφυγε» από κοντά μας η γιαγιά και συντρόφισσα ΜΑΡΙΑ ΖΑΧΑΡΕΑ - ΜΑΚΡΗ από το Γύθειο Λακωνίας. Μέλος του ΚΚΕ με έντονη αγωνιστική δράση κατά τη διάρκεια της Κατοχής μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ. Την ευχαριστώ για όσα μου δίδαξε με την αμετανόητη κομμουνιστική της στάση όλα αυτά τα χρόνια. Προσφέρω στο ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Alpha Χρηματοπιστωτικού.

Ο εγγονός της Δημήτρης Μακρής


ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΠΑΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΠΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

ΓΙΟΡΚΙ ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ
ΓΙΟΡΚΙ ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΚΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΚΟΥ

ΜΑΡΙΑ ΓΚΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ ΣΠΑΝΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΓΚΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ ΣΠΑΝΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΣ

ΑΝΝΑ ΣΠΑΝΟΥ
ΑΝΝΑ ΣΠΑΝΟΥ

ΝΙΚΟΣ ΣΠΑΝΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΣΠΑΝΟΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΗΛΙΑΣ ΜΠΡΑΒΟΣ
ΗΛΙΑΣ ΜΠΡΑΒΟΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΙΤΕΛΑΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΙΤΕΛΑΣ

ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΕΓΓΟΝΙΔΗΣ
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΕΓΓΟΝΙΔΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΖΑΧΑΡΕΑ - ΜΑΚΡΗ
ΜΑΡΙΑ ΖΑΧΑΡΕΑ - ΜΑΚΡΗ

ΜΕΡΤΖΙΑΝΗ ΕΥΘΥΜΙΑ
ΜΕΡΤΖΙΑΝΗ ΕΥΘΥΜΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΑΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ