Τετάρτη 1 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 0-0
Εμεινε «όρθιος» και ελπίζει

Κάνοντας ίσως την καλύτερή του εμφάνιση φέτος, ο Ολυμπιακός έμεινε όρθιος χτες στο Φάληρο απέναντι στην ισχυρή και εκ των φαβορί της διοργάνωσης Μπαρτσελόνα, με την οποία ήρθε ισόπαλος 0-0. Αποτέλεσμα που δίνει τον πρώτο βαθμό στον όμιλο για την ελληνική ομάδα και της παρέχει πολλαπλά οφέλη: Αφενός τη διατηρεί στο κυνήγι της τρίτης θέσης, μετά και την ισοπαλία της Σπόρτιγκ Λισαβόνας με τη Γιουβέντους. Αφετέρου αποτελεί σημαντική ψυχολογική ένεση ενόψει της συνέχειας σε Ελλάδα και Ευρώπη, μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό και τη μέτρια εικόνα του τελευταίου διαστήματος, που είχε κάνει «βαρύ» το κλίμα.

Ο Ολυμπιακός, χωρίς να δείξει δέος απέναντι στα σπουδαία ονόματα της καταλανικής ομάδας, την έπαιξε στα ίσια και έφτασε στο θετικό αποτέλεσμα με κύριο όπλο την αμυντική τακτική, σε συνδυασμό με τις καίριες και σωτήριες επεμβάσεις του πορτιέρο του Προτό σε αρκετές περιπτώσεις. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις απείλησε και αυτός επιθετικά τους «Μπλαουγκράνα» διεκδικώντας τη νίκη.

«Καταιγιστικό» ήταν το πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να δίνουν γρήγορο ρυθμό και να δημιουργούν ευκαιρίες. Οι γηπεδούχοι έδωσαν χώρο στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι τον εκμεταλλεύτηκαν και έγιναν ιδιαίτερα απειλητικοί, πέφτοντας όμως πάνω σε ένα εκπληκτικό Προτό, που κράτησε όρθια την ομάδα του σε αρκετές περιπτώσεις (ευκαιρίες Μέσι 20', 28', 33', Σουάρεζ 22'). Από την άλλη, η επιθετική απάντηση του Ολυμπιακού ήταν οι ευκαιρίες του Φορτούνη (30', 36').

Ο Προτό κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό απέναντι στην Μπαρτσελόνα χτες

Eurokinissi

Ο Προτό κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό απέναντι στην Μπαρτσελόνα χτες
Στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να παρατάσσει πλέον πέντε παίκτες στην άμυνα, η Μπαρτσελόνα έδειξε να έχει προβλήματα στο να διασπάσει την «ερυθρόλευκη» άμυνα, ενώ και πάλι όταν χρειάστηκε ο Προτό ήταν εκεί, όπως συνέβη στις ευκαιρίες των Μέσι (61'), ενώ η τύχη ευνόησε τους γηπεδούχους στο 79' (δοκάρι ο Σουάρεζ).

Ολυμπιακός: Προτό, Ομάρ, Ενχελς, Μποτία, Κούτρης, Ρομαό, Ταχτσίδης, Οφόε (75' Ζιλέ), Φιγκέιρας, Καρσελά (79' Πάρντο), Φορτούνης (84' Τζούρτζεβιτς).

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Μασεράνο, Ουμτιτί, Αλμπα, Παουλίνιο (62' Ράκιτιτς), Μπουσκέτς, Σέρτζι Ρομπέρτο (45' Ντεουλοφέου), Σουάρεζ, Μέσι, Ντ. Σουάρεζ.

  • Η βαθμολογία: Μπαρτσελόνα 10, Γιουβεντους 7, Σπόρτιγκ 4, Ολυμπιακός 1.
  • Πριν την έναρξη του ματς η ΠΑΕ Ολυμπιακός βράβευσε τον νυν τεχνικό της Μπαρτσελόνα και πρώην των «ερυθρολεύκων» Ερνέστο Βαλβέρδε, που έτυχε θερμής υποδοχής και από τον κόσμο του Ολυμπιακού.
  • Πληροφορίες έκαναν λόγο για σοβαρό επεισόδιο έξω από τη «θύρα 7», όταν δύο φίλαθλοι της Μπαρτσελόνα δέχτηκαν επίθεση αγνώστων, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους.
  • Αλλα χτεσινά αποτελέσματα: Ρόμα - Τσέλσι 3-0, Mάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπενφίκα 2-0, Σέλτικ - Μπάγερν Μονάχου 1-2, Παρί Σεν Ζερμέν - Αντερλεχτ 5-0, Aτλέτικο Μαδρίτης - Καραμπάχ 1-1.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ