Παρασκευή 3 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απεργία πείνας προσφύγων

Δεκατέσσερις πρόσφυγες έχουν εγκατασταθεί από την Τετάρτη στην πλατεία Συντάγματος με τις σκηνές τους και πραγματοποιούν απεργία πείνας, ζητώντας να επανενωθούν με τις οικογένειές τους στη Γερμανία.

Οπως ανέφεραν κατά τη διάρκεια χτεσινής συνέντευξης Τύπου, πάνω από 4.000 πρόσφυγες περιμένουν στην Ελλάδα μέχρι και δύο χρόνια, για να ενωθούν με τις οικογένειές τους στη Γερμανία. Ανάμεσά τους βρίσκονται ασυνόδευτοι ανήλικοι, άρρωστοι, ηλικιωμένοι, ανάπηροι και θύματα βασανιστηρίων. Καταγγέλθηκε δε ότι οι ελληνικές αρχές τούς ζητούν να πληρώσουν μόνοι τους τα χρήματα των εισιτηρίων για τη μεταφορά τους στη Γερμανία, που ανέρχονται σε 350 ευρώ το άτομο.

Οι πρόσφυγες ζητούν από τις ελληνικές και γερμανικές αρχές να σεβαστούν το νομικό όριο των έξι μηνών για την ολοκλήρωση της οικογενειακής επανένωσης, να προγραμματίσουν πτήσεις για τη μεταφορά των προσφύγων που έχουν πάρει έγκριση του αιτήματός τους και να πληρώσουν οι ελληνικές αρχές τα εισιτήρια μετάβασής τους στη Γερμανία. Οπως σημείωσαν, θα παραμείνουν σε απεργία πείνας για όσο χρειαστεί, μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ