Σάββατο 4 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Σε κινητοποιήσεις στις 7 Νοέμβρη

Σε συγκεντρώσεις, πορείες και παραστάσεις διαμαρτυρίας προχωρούν την Τρίτη 7 Νοέμβρη φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της χώρας. Κεντρικά αιτήματά τους είναι η αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στο ύψος των αναγκών των φοιτητών και των σπουδών, κατάργηση των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά, δουλειά με μόνη προϋπόθεση το πτυχίο, κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στις σχολές

Στην Αθήνα, η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια και σε αυτήν καλούν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Φιλοσοφικής, Τουρκικών Σπουδών, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Ρωσικών - Σλαβικών Σπουδών, Φαρμακευτικής, Νέων Εστιών ΕΜΠ, Πληροφορικής Χαροκοπείου, Οικονομικού ΝΟΠΕ και οι Σπουδαστικοί Σύλλογοι ΣΤΕΤΡΟΔ, ΣΓΤΚΣ και Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Αθήνας και ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Πειραιά. Οι παραπάνω καλούν «κάθε φοιτητή και σπουδαστή, όλους τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους στις 7 Νοέμβρη να βρίσκονται στο δρόμο του αγώνα, στο δρόμο της διεκδίκησης. Για να μπλοκάρουμε παλιά και νέα μέτρα που τσακίζουν τις σπουδές και τη ζωή μας, για να στείλουμε μήνυμα πως οι φοιτητές οργανώνουμε το δικό μας σχέδιο αντεπίθεσης, κόντρα στα δικά τους, για να ανοίξουμε δρόμο να διεκδικήσουμε τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας».

Σε συλλαλητήριο με σύνθημα «Θέλουμε να σπουδάζουμε χωρίς εμπόδια, να δουλεύουμε στο αντικείμενο που σπουδάσαμε!», καλούν την ίδια μέρα στις 12.30 το μεσημέρι, στην πλατεία Χημείου του ΑΠΘ, οι Σύλλογοι Φοιτητών Γεωλογικού, Δασολογίας, Παιδαγωγικού, Νομικής του ΑΠΘ και η συνέλευση Τμήματος Λογιστικής - Χρηματοοικονομικού του ΠΑΜΑΚ.

Κινητοποιήσεις την ίδια μέρα διοργανώνονται από φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους σε Πάτρα, Γιάννενα, Ηράκλειο, Χαλκίδα, Κομοτηνή, Κοζάνη, Καβάλα, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη, Ρέθυμνο, Κέρκυρα, Αρτα, Ορεστιάδα, Χανιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ