Τρίτη 7 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ στους πρόσφυγες απεργούς πείνας

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ με τους απεργούς πείνας
Η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ με τους απεργούς πείνας
Τη συμπαράστασή τους στους πρόσφυγες απεργούς πείνας εξέφρασαν τα ταξικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Συγκεκριμένα, χτες το απόγευμα αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ με τον επικεφαλής της Γραμματείας Μεταναστών Βασίλη Σταμούλη και τους Βάλσαμο Συρίγο και Χρυσούλα Λαμπούδη επισκέφτηκαν τους πρόσφυγες, δηλώνοντας τη συμπαράσταση του ΠΑΜΕ στο δίκαιο αίτημά τους για οικογενειακή επανένωση.

Μιλώντας με απεργούς πείνας, ο Β. Σταμούλης υπογράμμισε ότι «ήρθαμε για να εκφράσουμε την ταξική αλληλεγγύη μας, να στηρίξουμε το αίτημά σας, να πιέσουμε κι εμείς μαζί σας». Οπως ανέφερε, το ΠΑΜΕ από την αρχή ήταν στο πλευρό των προσφύγων και των μεταναστών, αφού έχει καταγγείλει από την πρώτη στιγμή ως αντιπροσφυγικές τις συμφωνίες μεταξύ κυβερνήσεων όπως της ελληνικής με τη γερμανική, αλλά και τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας. Είπε πως αυτοί που ευθύνονται για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Συρία έρχονται σήμερα να φορτώσουν και άλλα βάρη, κι άλλα εμπόδια στους πρόσφυγες, να δυσκολέψουν κι άλλο τη ζωή τους. Τους τόνισε ότι πρέπει οργανωμένα και συλλογικά να διεκδικήσουν αυτό το αυτονόητο αίτημα για επανένωση των οικογενειών τους, που αφορά χιλιάδες πρόσφυγες, και να διευκολυνθούν οικονομικά στη μετακίνησή τους, με ευθύνη του κράτους. Αναφέρθηκε στην ανάγκη να παρθούν άμεσα όλα τα μέτρα για ανθρώπινη φιλοξενία των ξεριζωμένων, αίτημα για το οποίο αγωνίζονται τα ταξικά συνδικάτα και στα νησιά, όπου ζουν χιλιάδες εγκλωβισμένοι.

Απηύθυνε επίσης κάλεσμα στους πρόσφυγες, είτε μετακινηθούν σε άλλες χώρες, είτε μείνουν παρά τη θέλησή τους στη χώρα μας και στα νησιά της, να παλέψουν με τα ταξικά σωματεία ενάντια στις αιτίες της προσφυγιάς, αλλά και για τα προβλήματά τους ως εργαζόμενοι. Στο σημείο αυτό παρενέβη απεργός πείνας που τόνισε ότι αν δεν ήταν ο πόλεμος «δεν θα ήμουν εδώ». Ο Β. Σταμούλης απάντησε πως το πρόβλημα είναι ταξικό και έκανε αναφορά στο φετινό πλαίσιο της Κόκκινης Πρωτομαγιάς, όπου το ΠΑΜΕ είχε το σύνθημα «Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά!». Ενα σύνθημα με το οποίο χιλιάδες εργαζόμενοι συμμετείχαν στις απεργιακές Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις, από τις ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Ετσι, ανέδειξαν τον ενιαίο χαρακτήρα της επίθεσης του κεφαλαίου απέναντι στους εργαζόμενους, τη βαθύτερη εμπλοκή του λαού και της χώρας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς, την ίδια ώρα που κλιμακώνεται η αντιλαϊκή επίθεση εντός των συνόρων, βάζοντας στο επίκεντρο το ζήτημα της οργάνωσης της πάλης της εργατικής τάξης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Τέλος, τους ευχήθηκε δύναμη στον αγώνα τους, δηλώνοντας ότι το ΠΑΜΕ θα είναι στο πλευρό τους με κάθε τρόπο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ